Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Communicatie 

De Natuur en Milieufederatie Limburg communiceert met verschillende doelgroepen, zoals burgers, overheden, natuur- en milieuorganisaties en media. Zij wil met deze doelgroepen informatie over natuur en milieu en haar werkzaamheden uitwisselen. Ook wil ze draagvlak creëren voor haar opvattingen en standpunten.

 

Digitale nieuwsbrief

Vind je het leuk om regelmatig actuele informatie te krijgen over de Milieufederatie en haar partners? Geef je dan via deze website op voor de digitale nieuwsbrief. Deze verschijnt circa 6 keer per jaar.

 

Facebook, Twitter en LinkeIn

Uiteraard vind je NMF Limburg op Facebook, Twitter en LinkedIn. Via de sociale media blijft je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Tijdschrift Limburgs Milieu

In Limburgs Milieu, het tijdschrift van de Natuur en Milieufederatie Limburg, vind je achtergrondinformatie over allerlei zaken waar de federatie mee bezig is. Voor 12,50 euro steun je niet alleen de doelstellingen van NMF Limburg, maar krijg je tevens Limburgs Milieu vier keer per jaar thuisgestuurd.

 

Neem een abonnement op Limburgs Milieu of vraag vrijblijvend een proefexemplaar aan! Bel hiervoor met het secretariaat van de NMF, tel. 0475 - 386410. Voor e-mail klik hier

De Groene Peiler

Denk jij verder dan je eigen voordeur? En wil je je stem laten horen? Meld je dan aan als panellid bij De Groene Peiler, het online natuur en milieupanel van de Natuur en Milieufederatie Limburg. Panelleden van De Groene Peiler denken regelmatig mee over welke kansen en bedreigingen inwoners van Limburg zien op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid in de eigen provincie. Dankzij deze mening kan de NMF beslissers beïnvloeden om te kiezen voor duurzame ontwikkeling en een groene provincie.

De Natuur en Milieufederatie Limburg legt een paar keer per jaar vragen voor aan de leden van de 'Groene Peiler'. Die vragen gaan over specifieke plannen of vraagstukken. Dit kan variëren van vragen over klimaatneutrale en duurzame ontwikkelingen tot concrete bouwplannen of de inrichting van het landschap. Het beantwoorden van de vragen kost ongeveer tien minuten. Kijk hier om je aan te melden.

De Groene Peiler is samen met de andere provinciale natuur en milieufederaties in Nederland opgezet. Elke provincie heeft een eigen panel. Om inzicht te krijgen in de landelijke opinie ten aanzien van natuur en milieu, zullen ook landelijke peilingen plaatsvinden. Hiervoor worden aan alle provinciale panels dezelfde vragen gesteld. Dit moet leiden tot ‘Het Groene Peil’ van Nederland, dat de groene mening van het hele land weergeeft. De onderzoeksresultaten kunnen gebruikt worden om de politiek en overheden op lokaal, provinciaal en nationaal niveau te beïnvloeden.

 

De panelonderzoeken vinden plaats in samenwerking met een professioneel bureau, waardoor de betrouwbaarheid is gewaarborgd. Voor meer informatie over 'De Groene Peiler' kun je contact opnemen met Ester Wolters, tel. 0475-386410, e-mail: e.wolters@nmflimburg.nl