Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Voorlichting

 

Een doel van de Natuur en Milieufederatie is het vergroten van het milieubewustzijn in Limburg. Zij doet dit onder meer door het geven van voorlichting. Ook kun je wandelingen door de hele provincie reserveren. De waterwandelingen (onder leiding van ervaren gidsen) worden in opdracht van Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei georganiseerd. Klik hier voor een overzicht van de plaatsen waar de wandelingen plaatsvinden.

 

NMF Limburg richt zich met name op de volgende groepen en organisaties:

vrouwenverenigingen, kerkelijke groeperingen, instellingen voor welzijnswerk, verenigingen voor ouderen, jongerenorganisaties, wijk- en buurtraden, natuur- en milieugroepen, migrantengroepen, bedrijven, overheid en basis/volwasseneneducatie-instellingen.

 

Momenteel kun je de onderstaande activiteiten reserveren via ons aanmeldformulier.

 

Let op: Een aantal wandelingen is nu ook als GPS-route te downloaden. Deze wandelingen doe je op eigen gelegenheid - dus zonder gids - en hoef je dus ook niet te reserveren.

WANDELINGEN 

Waterwandelingen

Onder begeleiding van een deskundige gids wandel je dwars door natuurgebieden, langs beken en vennen of over de Maaskades. De gids kan je van alles vertellen over het belang van nauwkeurig waterpeilbeheer voor landbouw en natuur, en over de manieren waarop het waterschap verdroging bestrijdt. Maar ook waarom saaie kaarsrechte kanaaltjes worden omgetoverd tot meanderende beken met een hoge ecologische waarde.

De wandelingen worden georganiseerd in Geysteren, Neer, Horst, Weert, de Mariapeel, Roermond, Echt, Susteren, Eys, Meerssen, Elsloo, Itteren, Valkenburg en Haanrade. Reserveer een wandeling via onderstaand boekingsformulier.

Doelgroep: scholen (vanaf groep 8), verenigingen en organisaties

Kosten: gratis

Duur: 2,5 uur

Informatiestand

NMF Limburg verzorgt standvoorlichtingen tijdens (duurzame) markten, braderie├źn en andere activiteiten. Wanneer je een standvoorlichting boekt, komen twee voorlichters naar je evenement. Zij kleden de stand aan met informatiefolders, tijdschriften en boeken. De voorlichters kunnen de bezoekers alles vertellen over milieuthema's als luchtvervuiling, energieverbruik, schoon water en verantwoorde voeding. Reserveer de standvoorlichting middels onderstaand boekingsformulier.

Doelgroep: algemeen

Kosten: afhankelijk van tijd, plaats e.d. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Duur: 1 of meerdere dagdelen

Aanmeldformulier

Je kunt een activiteit bij de Natuur en Milieufederatie Limburg reserveren door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen vervolgens contact met je op om de afspraak te bevestigen.

 

Uw aanmelding wordt verzonden.

Uw aanmelding is succesvol verzonden.

Het verzenden van uw aanmelding is mislukt. Neem telefonisch contact met ons op om uw reservering te bespreken.