Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 154 t/m 162 van 955 berichten

06 september 2016

Project Code Oranje van start

De provincie Limburg is de afgelopen maanden meermaals getroffen door extreme buien. De verwachting is dat door de klimaatverandering extreme weersomstandigheden in de toekomst steeds vaker gaan voorkomen. Daarom is Waterschap Peel en Maasvallei het project Code Oranje gestart. In dit project probeert het waterschap de belangrijkste knelpunten en oplossingen voor de wateroverlast in beeld te brengen. Bij de NMF Limburg aangesloten groepen zijn gevraagd er aan deel te nemen.
Lees meer »

05 september 2016

Aanleg dam Gulp wordt opnieuw bekeken

Het omstreden plan om een vier meter hoge dam te bouwen in het Gulpdal bij Slenaken wordt opnieuw tegen het licht gehouden. Dit zijn Waterschap Roer en Overmaas en Staatsbosbeheer onlangs overeengekomen.
Lees meer »

30 augustus 2016

Energiecoaches gezocht voor Maastricht, Gulpen-Wittem en Vaals

De afgelopen maanden is een groot aantal projecten gestart in Limburg met als doel inwoners te ondersteunen bij hun zoektocht naar energiebesparende maatregelen. Dit najaar start als onderdeel van de in Zuid-Limburg de opleiding Energiecoach. Jij kunt je hiervoor aanmelden.
Lees meer »

22 augustus 2016

Limburger rookt per dag vijf sigaretten mee door vieze lucht

Ongemerkt roken inwoners van Limburg gemiddeld meer dan vijf sigaretten per dag mee. Dat komt door de vervuilde lucht die ze inademen. Milieudefensie heeft dat uitgerekend op basis van wetenschappelijke modellen. De 'Meerookhoofdstad' van Nederland ligt in Zuid-Holland; Rotterdammers roken per dag bijna zeven sigaretten mee.
Lees meer »

16 augustus 2016

Flexibiliteit toverwoord in provinciale Natuurvisie Limburg

De Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) wijst samen met andere provinciale natuurorganisaties in een zienswijze op het gevaar dat de natuurdoelen in de Natuurvisie Limburg 2016 niet tijdig gehaald worden. De nog steeds slechte toestand van de Limburgse natuur vraagt om meer ambitie van de provincie.
Lees meer »

15 augustus 2016

Vijf finalisten Green Challenge bekend

De vijf finalisten van de Postcode Lottery Green Challenge 2016 zijn bekend! Twee van de finalisten komen uit Nederland. De Nederlandse start-up PHYSEE produceert volledig transparante energieopwekkende ramen. De andere Nederlandse finalist Ioniqa Technologies heeft een methode ontwikkeld om gekleurd plasticafval (van plastic flessen tot tapijttegels) te kunnen recyclen tot nieuw plastic. Dit was nog niet mogelijk en daardoor verdwijnt veel van het gekleurde plastic in verbrandingsovens.
Lees meer »

15 augustus 2016

Maak kennis met ons tijdschrift Limburgs Milieu!

In de nieuwste editie van het Limburgs Milieu (het kwartaaltijdschrift van de NMF Limburg) staan weer tal van interessante artikelen over natuur en milieu. Vraag gratis en vrijblijvend een proefexemplaar aan!
Lees meer »

02 augustus 2016

Symposium landelijk Kennisplatform veehouderij

‘Hoe komen we samen tot oplossingen' dat is een vraag die op 14 oktober 2016 centraal staat in de Brabanthallen in Den Bosch. Daar vindt het jaarlijkse symposium plaats van het Kennisplatform veehouderij en humane gezondheid. Centraal staan de nieuwe onderzoeksresultaten die beschikbaar komen uit het onderzoek Veehouderij Gezondheid Omwonenden.
Lees meer »

19 juli 2016

NMF Limburg presenteert windmolenvisie

De Natuur en Milieufederatie Limburg heeft de windmolenvisie ‘Windmolens in Limburg: Oog voor natuur en landschap’ opgesteld. Met deze visie wil de NMF Limburg laten zien waar plaatsing van windturbines in Limburg al dan niet wenselijk is rekening houdende met natuur en landschap.
Lees meer »