Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 154 t/m 162 van 945 berichten

29 juni 2016

NMF Limburg en inwoners Slenaken in beroep tegen aanleg dam in Gulp

De Natuur en Milieufederatie Limburg stapt samen met enkele inwoners uit Slenaken en de eigenaren van een nabijgelegen hotel naar de Raad van State. Zij zijn tegen de bouw van een nog aan te leggen vier meter hoge dam in riviertje de Gulp omdat de dam volgens hen schade toebrengt aan de waardevolle natuur in het Gulpdal. Het Gulpdal bij Slenaken is een Natura 2000-gebied en geniet als ‘natuurparel’ Europese bescherming.
Lees meer »

17 juni 2016

Open dag BioBoeren 19 juni 2016

Sta jij ook achter biologisch? Kom Lekker naar de BioBoeren! Steeds meer mensen staan achter biologisch. Wil jij ook weten – en zéker weten – hoe biologische producten worden geproduceerd, kom dan op zondag 19 juni Lekker naar de BioBoer in Zuid Limburg. Tijdens deze open dag presenteren de deelnemers van BioBoeren zich en kun je zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt en hoe zijn producten smaken.
Lees meer »

14 juni 2016

Nieuwe energiecoaches voor Wonen Limburg

De Natuur en Milieufederatie Limburg heeft voor Wonen Limburg een tweede groep van zeven mensen opgeleid tot energiecoach. De energiecoaches gaan de huurders van Wonen Limburg adviseren en ondersteunen bij het verminderen van hun woonlasten, met name de kosten van het elektriciteits- en gasverbruik. Na het behalen van hun diploma gaan de energiecoaches samen met huurders aan de slag.
Lees meer »

10 juni 2016

Dossier Racecircuit De Peel afgesloten

Het dossier Racecircuit De Peel is afgesloten met de oplevering van het natuurproject Loobeekdal op 9 juni 2016. In 2013 heeft de Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) na een jarenlange strijd tegen Racecircuit De Peel voor het intrekken van de juridische procedure een bovenwettelijke substantiële natuurcompensatie bedongen. Deze nieuwe natuur is inmiddels aangelegd op terreinen van Staatsbosbeheer in het Loobeekdal in Venray. De oplevering is feestelijk gevierd op donderdag 9 juni op een locatie in het Loobeekdal (bij de brug op de Handrik).
Lees meer »

01 juni 2016

Weg met storende reclames in buitengebied Zuid-Limburg

Nationaal Landschap Zuid-Limburg vormt het groene hart tussen de steden Maastricht, Sittard-Geleen en Parkstad. Een prachtig gebied met bijzondere landschappelijke, cultuurhistorische en recreatieve kwaliteiten, maar vaak met storende reclame-uitingen in het fraaie landschap. De Natuur en Milieufederatie Limburg wil hier wat aan doen en opent daarom per 1 juni 2016 het Meldpunt Reclame Buitengebied Zuid-Limburg.
Lees meer »

31 mei 2016

NMF Limburg tegen bomenkap Schinveldse bossen

Al sinds jaar en dag ondervinden de inwoners van Onderbanken, Brunssum, Schinnen en directe omgeving forse overlast van de zwaar verouderde vliegtuigen die gebruikmaken van de Duitse AWACS-vliegbasis Geilenkirchen. Omdat bomen hinder opleverden voor de AWACS-toestellen, is in 2006 zes hectare bosgebied gekapt. Nu wil Defensie wederom bomen kappen. De NMF Limburg is tegen de bomenkap en heeft de leden van de Tweede Kamer gevraagd geen medewerking hieraan te verlenen.
Lees meer »

27 mei 2016

Zilvergroene natuurzone moet beter beschermd worden

Volgens de Natuur en Milieufederatie Limburg wordt de zilvergroene natuurzone in Limburg onvoldoende beschermd tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen. In het Provinciaal Omgevingsplan Limburg 2014 zijn de natuurgebieden in onze provincie onderverdeeld in goudgroen en zilvergroen.
Lees meer »

03 mei 2016

Informatieavond Tihange op 11 mei in Maastricht

De Natuur en Milieufederatie Limburg, de gemeenteraad van Maastricht, Milieufront Eijsden en WISE organiseren op woensdag 11 mei 2016 een informatieavond over de kerncentrale in het Belgische Tihange. Aanvang om 19.00 uur.
Lees meer »

18 april 2016

NMF's zoeken nieuwe netwerkdirecteur

De Natuur en Milieufederaties zijn op zoek naar een gedreven en ervaren netwerkdirecteur die leiding geeft aan een effectieve en projectgerichte samenwerking van de 12 provinciale Natuur en Milieufederaties met onze externe partners. Reageer voor 8 mei.
Lees meer »