Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 154 t/m 162 van 928 berichten

23 maart 2016

Participatie omwonenden bij windenergie belangrijk

Acht op de tien projectontwikkelaars laten omwonenden participeren in de totstandkoming van nieuwe windmolens. Dat blijkt uit de eerste evaluatie van de Gedragscode draagvlak en participatie wind op land, uitgevoerd door adviesbureau Bosch & Van Rijn. In vrijwel alle projecten voor windenergie kunnen mensen financieel participeren. Op die manier voelen burgers zich meer betrokken bij windprojecten.
Lees meer »

22 maart 2016

NMF Limburg helpt je bij juridische vragen

Onlangs heeft de Natuur en Milieufederatie Limburg de samenwerking met advocate Angela Mohnen - gespecialiseerd in omgevingsrecht - vernieuwd. Angela Mohnen houdt kantoor in Maastricht en werkte voorheen via advocatenkantoor Habitat en Bureau Rechtshulp ook al samen met de NMF Limburg.
Lees meer »

02 maart 2016

Postcode Lottery Green Challenge weer van start

Op 1 maart is de inschrijfperiode voor de tiende editie van de Postcode Lottery Green Challenge gestart. Dit is 's werelds grootste jaarlijkse competitie op het gebied van duurzaam ondernemen. Groene startups uit de hele wereld kunnen tot en met 1 juni hun veelbelovende duurzame ondernemingsplan inzenden en 500.000 euro winnen.
Lees meer »

09 februari 2016

Natuur ligt anderhalve maand voor op schema

Afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door. Dat zei bioloog Arnold van Vliet van Wageningen Universiteit en coördinator van De Natuurkalender op 7 februari in het radioprogramma Vroege Vogels.
Lees meer »

08 februari 2016

Verhoogde kans op een nat voorjaar in 2016

Het KNMI verwacht dat het voorjaar van 2016 zeer nat zal worden. Oorzaak is El Niño die dit jaar zoals verwacht zeer sterk is geworden. Het is een van de grootste El Niño’s in de laatste anderhalve eeuw.
Lees meer »

03 februari 2016

LEADER Zuid-Limburg: kansen voor platteland en landschap

LEADER Zuid-Limburg is een programma voor actieve ondersteuning van plaatselijke initiatieven voor de sociale en economische ontwikkeling van het platteland, die tevens bijdragen aan de kwaliteit van het unieke landschap. Europa, de Provincie Limburg en de gemeenten in het gebied stellen daar geld voor beschikbaar.
Lees meer »

27 januari 2016

George Clooney eregast op Postcode Loterij Goed Geld Gala

In 2016 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen. De Natuur en Milieufederaties ontvangen 2,25 miljoen euro. Voorzitter Joris Hogenboom van De Natuur en Milieufederaties. ,,Hiermee kunnen wij veel mooie projecten realiseren. Deelnemers van de loterij bedankt!"
Lees meer »

20 januari 2016

Natuurorganisaties vrezen aanpassing plan Buitenring Parkstad

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben onlangs een ontwerp plan vastgesteld waarmee afgeweken wordt van het oorspronkelijke plan voor de aanleg van de Buitenring Parkstad. Financiële redenen liggen ten grondslag aan deze wijziging.
Lees meer »

18 januari 2016

Groene organisaties pleiten voor faunavoorziening A76 bij Schinnen

De Milieugroep Regionaal Stort Westelijke Mijnstreek, Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Limburg discussieerden zaterdagochtend 16 januari met een aantal Provinciale Statenleden en gemeenteraadsleden van Schinnen en Beek over de noodzaak van een goede faunavoorziening onder de A76 ter hoogte van Schinnen.
Lees meer »