Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 154 t/m 162 van 932 berichten

11 april 2016

Symposium Buiten Sporten Natuurlijk op 19 mei

In onze verstedelijkte omgeving raakt de mens verder verwijderd van de natuur. Buitensportbeleving kan deze kloof overbruggen. De natuur daagt ons uit. Bij diverse buitensporten vormt de interactie met de natuurlijke omgeving de essentie van de sportieve uitdaging. Deze omgeving is daarbij meer dan de 'passieve' ruimte waarin de sport wordt beoefend. Op donderdag 19 mei wordt ein Arnhem den symposium met dit thema georganiseerd door o.a. de Natuur en Milieufederaties.
Lees meer »

04 april 2016

NMF Limburg leidt energiecoaches op

Sinds 2012 ondersteunt de Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) lokale duurzame energieinitiatieven. Die initiatieven hebben zich vaak georganiseerd in coöperatief verband. De initiatiefnemers willen graag hun leden of buurtgenoten ondersteunen bij het besparen van energie in huis. Zo is het idee geboren om energiecoaches op te leiden.
Lees meer »

31 maart 2016

Afscheid netwerkdirecteur Corinne Ellemeet

Op 22 maart hebben de Natuur en Milieufederaties afscheid genomen van netwerkdirecteur Corinne de Jonge van Ellemeet. Ze begon twee jaar geleden aan de functie en stopt ermee om zich op een nieuwe uitdaging te storten.
Lees meer »

23 maart 2016

Expertisemeeting luchtkwaliteit op 11 april

Op 11 april aanstaande is er een expertisemeeting luchtkwaliteit in Maastricht. Initiatiefnemer is Statenlid Peter Visser. Aanvang is om 18.00 uur. Aanmelden kan tot 4 april.
Lees meer »

23 maart 2016

Participatie omwonenden bij windenergie belangrijk

Acht op de tien projectontwikkelaars laten omwonenden participeren in de totstandkoming van nieuwe windmolens. Dat blijkt uit de eerste evaluatie van de Gedragscode draagvlak en participatie wind op land, uitgevoerd door adviesbureau Bosch & Van Rijn. In vrijwel alle projecten voor windenergie kunnen mensen financieel participeren. Op die manier voelen burgers zich meer betrokken bij windprojecten.
Lees meer »

22 maart 2016

NMF Limburg helpt je bij juridische vragen

Onlangs heeft de Natuur en Milieufederatie Limburg de samenwerking met advocate Angela Mohnen - gespecialiseerd in omgevingsrecht - vernieuwd. Angela Mohnen houdt kantoor in Maastricht en werkte voorheen via advocatenkantoor Habitat en Bureau Rechtshulp ook al samen met de NMF Limburg.
Lees meer »

02 maart 2016

Postcode Lottery Green Challenge weer van start

Op 1 maart is de inschrijfperiode voor de tiende editie van de Postcode Lottery Green Challenge gestart. Dit is 's werelds grootste jaarlijkse competitie op het gebied van duurzaam ondernemen. Groene startups uit de hele wereld kunnen tot en met 1 juni hun veelbelovende duurzame ondernemingsplan inzenden en 500.000 euro winnen.
Lees meer »

09 februari 2016

Natuur ligt anderhalve maand voor op schema

Afgelopen 15 jaar was het groeiseizoen gemiddeld bijna een maand langer dan 50 jaar geleden door de sterk gestegen temperaturen. Het voorjaar van 2016 is anderhalve maand eerder begonnen dan normaal en zet de trend naar een langer groeiseizoen krachtig door. Dat zei bioloog Arnold van Vliet van Wageningen Universiteit en coördinator van De Natuurkalender op 7 februari in het radioprogramma Vroege Vogels.
Lees meer »

08 februari 2016

Verhoogde kans op een nat voorjaar in 2016

Het KNMI verwacht dat het voorjaar van 2016 zeer nat zal worden. Oorzaak is El Niño die dit jaar zoals verwacht zeer sterk is geworden. Het is een van de grootste El Niño’s in de laatste anderhalve eeuw.
Lees meer »