Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 154 t/m 162 van 920 berichten

18 januari 2016

Groene organisaties pleiten voor faunavoorziening A76 bij Schinnen

De Milieugroep Regionaal Stort Westelijke Mijnstreek, Natuurmonumenten en de Natuur en Milieufederatie Limburg discussieerden zaterdagochtend 16 januari met een aantal Provinciale Statenleden en gemeenteraadsleden van Schinnen en Beek over de noodzaak van een goede faunavoorziening onder de A76 ter hoogte van Schinnen.
Lees meer »

12 januari 2016

Doelen Energieakkoord alsnog binnen bereik

De partijen van het Energieakkoord hebben een akkoord bereikt over de intensivering van maatregelen waarmee alle doelen van het Energieakkoord voor 2020 en 2023 binnen bereik komen. Voor twee van de vijf doelen zijn echter extra maatregelen nodig; die richten zich voornamelijk op hernieuwbare energie en energiebesparing in de industrie en gebouwde omgeving.
Lees meer »

08 december 2015

Kantoor NMF Limburg gesloten met de feestdagen

In verband met de feestdagen en een interne verhuizing in Het GroenHuis is de Natuur en Milieufederatie Limburg niet of slecht bereikbaar van 21 december tot en met 10 januari. Vanaf maandag 11 januari 2016 is het kantoor in Roermond weer geopend.
Lees meer »

18 november 2015

Nominaties Stookjerijk trofeeën 2015 bekend

De nominaties voor de Stookjerijk trofeeën 2015 zijn bekend. De Stookjerijk trofee wordt elk jaar binnen het project Stookjerijk toegekend aan de beste huurdersvereniging, beste wethouder, beste directeur bestuurder en beste samenwerking tussen de drie partijen in een gemeente.
Lees meer »

26 oktober 2015

Handleiding en tips voor gebruik app Tijdreizen in Limburg (TRINL)

De app Tijdreizen in Limburg (TRINL) van de Natuur en Milieufederatie Limburg kun je gratis downloaden in de App store (Apple) en Play Store (Android). Gebruikers van de app kunnen reizen door de tijd; de app geeft namelijk een bijzondere kijk op het gebruik van de ruimte en de ontwikkeling van het Limburgse landschap door de eeuwen heen.
Lees meer »

21 oktober 2015

Geen Green Deal chemievrij beheer sportvelden

Na ruim twee jaren praten zijn er te weinig concrete stappen gezet. Daarom trekken Vereniging voor waterbedrijven in Nederland (Vewin) en De Natuur en Milieufederaties de stekker uit de Green Deal chemievrij beheer van sportvelden.
Lees meer »

13 oktober 2015

Geloofwaardigheid Energieakkoord in het geding

Om de geloofwaardigheid van het Energieakkoord te behouden moeten nog dit jaar de gaten worden dichtgelopen tussen de tot nu toe genomen maatregelen en de afgesproken ambities. Bij het sluiten van het akkoord was er sprake van een half vol glas, nu blijkt er weer een slok uit genomen. Dit is niet genoeg, zeker in het licht van de klimaatzaak én de klimaatonderhandelingen in Parijs eind dit jaar.
Lees meer »

12 oktober 2015

Rondetafel StookJeRijk Roermond op 13 oktober

Op dinsdagavond 13 oktober van 20.00-22.00 uur wordt in het GroenHuis in Roermond (Godsweerderstraat 2) de aftrap gegeven van StookJeRijk in Limburg. Na een aantal succesvolle jaren elders in Nederland doet de karavaan voor het eerst onze provincie aan. De rondetafel StookJeRijk gaat over betaalbaarheid en energiebesparing in de huursector en overleg tussen gemeente, woningcorporaties en huurders.
Lees meer »

30 september 2015

Harde doelen voor schone energie nodig

Duidelijke doelen en concrete maatregelen voor duurzame energie en energiebesparing ontbreken in rapport Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur. Milieuorganisaties, onder wie De Natuur en Milieufederaties, trekken aan de bel.
Lees meer »