Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 28 t/m 36 van 955 berichten

11 april 2019

Gezamenlijke visie op uitdagingen landelijk gebied

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond, de Natuur en Milieufederatie Limburg, Natuurrijk Limburg, Limburgs Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben de handen ineen geslagen om samen te werken aan de aanpak van een aantal grote gemeenschappelijke uitdagingen in het landelijk gebied.
Lees meer »

10 april 2019

Geef natuur een volwaardige plaats in coalitieakkoord

De provincie Limburg moet voor de komende coalitieperiode meer geld vrijmaken voor een ambitieus natuur- en landschapsbeleid. Dit is hard nodig om de achteruitgang in biodiversiteit tegen te gaan, natuurinclusieve landbouw te stimuleren en veiligheid in het buitengebied te garanderen.
Lees meer »

01 april 2019

Natuur en Milieufederaties ondertekenen Green Deal Groene Daken

Tijdens de partnerbijeenkomst ‘Oogsten en zaaien’ hebben de Natuur en Milieufederaties de Green Deal Groene Daken ondertekend. Naast de Natuur en Milieufederaties verbindt ook dakontwikkelaar Zoontjens zich aan de landelijke samenwerking die zich sterk maakt voor waardevol gebruik van het daklandschap in Nederland.
Lees meer »

27 maart 2019

Succesvolle bijentelling krijgt vervolg

De eerste Nationale Bijentelling van 2018 krijgt dit jaar een vervolg. Nederland Zoemt roept het publiek op om in het weekend van 13 en 14 april weer een half uurtje bijen te tellen in de achtertuin of het park. Het tellen van bijen is niet alleen leuk om te doen, het is ook ontzettend belangrijk. Met de gegevens kunnen wetenschappers nog beter werken aan het beschermen van bijen.
Lees meer »

26 maart 2019

Bijna alle gemeenten willen statiegeld op plastic én blikjes

Alle twaalf provincies en 95 procent van de Nederlandse gemeenten zijn voor de invoering van statiegeld op blik en plastic flesjes. Daarnaast vragen ook alle 21 waterschappen en 190 Nederlandse bedrijven en organisaties massaal om het direct invoeren van statiegeld. Dat meldt de Statiegeldalliantie.
Lees meer »

25 maart 2019

Ruim 375.000 handtekeningen voor bescherming Europese wateren

Meer dan 375 duizend mensen lieten hun stem horen voor schone rivieren en meren in Europa. Zij vinden dat onze rivieren, meren en moerassen moeten worden beschermd door Europese regelgeving.
Lees meer »

07 maart 2019

Extra geld van Postcode Loterij voor natuur en klimaat

De Postcode Loterij steunt dit jaar organisaties die werken aan het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen en herstellen van natuur met ruim 51 miljoen euro extra. Dat maakte de Loterij bekend op het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. De Natuur en Milieufederaties kunnen naast de vaste bijdrage van € 2,25 miljoen rekenen op een extra schenking van € 1,65 miljoen.
Lees meer »

01 maart 2019

1,65 miljoen van de Postcode Loterij voor Energietuinen

De Postcode Loterij geeft een boost aan het opwekken van duurzame energie in zogenaamde Energietuinen door heel Nederland, met een extra schenking van 1.650.000 euro voor de Natuur en Milieufederaties. Dit werd op 1 maart bekend gemaakt in het RTL-4 programma 5 Uur Live.
Lees meer »

07 februari 2019

Limburgs energielandschap 2050

In de aanloop naar de Provicinciale Statenverkiezingen loopt het debat over het concept-klimaatakkoord hoog op. Wij mengen ons graag in de discussie met een onderzoek waaruit blijkt dat Limburg in 2050 aan de eigen energievraag kan voldoen en dat dit niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit van het Limburgse landschap.
Lees meer »