Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 28 t/m 36 van 932 berichten

03 juli 2018

Ontrekkingsverbod uit oppervlaktewater

Door de aanhoudende droogte mogen boeren in Noord- en Midden-Limburg geen water oppompen uit beken en rivieren voor het beregenen van hun akkers. Het verbod is op 18 juni ingesteld en geldt inmiddels ook voor de Zuid-Limburgse Vlootbeek.
Lees meer »

21 juni 2018

NMF Limburg presenteert 'Zonnevisie'

Op 15 juni jl. hebben we onze zonnevisie aan Theo Bovens, voorzitter van de Provinciale Staten van Limburg, aangeboden. Nu de zonnevisie officieel is gepresenteerd kunnen we de boodschap eindelijk van de daken schreeuwen: 'Leg zonnepanelen eerst op het dak en dan pas op de grond'.
Lees meer »

04 juni 2018

Geen wildgroei aan zonneparken

Binnenkort presenteren wij onze zonnevisie met aanbevelingen voor de ontwikkeling van zonneparken in Limburg. In een recent artikel in De Limburger geven we alvast een inkijkje.
Lees meer »

31 mei 2018

Groene waterstof hoort thuis in Klimaat & Energieakkoord

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, CO2 -reductie te realiseren en de Nederlandse economie te vergroenen, is het opnemen van groene waterstof in het voor de zomer te sluiten Klimaat & Energieakkoord noodzakelijk. Deze oproep komt van de Waterstof Coalitie, waar ook de Natuur en Milieufederaties zich bij hebben aangesloten.
Lees meer »

14 mei 2018

Teken petitie tegen groei luchtverkeer

Greenpeace Nederland, Natuur & Milieu en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland bundelen hun krachten voor een duurzaam en eerlijk luchtvaartbeleid. In een recent gepubliceerd luchtvaartmanifest doen de natuur- en milieuorganisaties een oproep aan het kabinet om de luchtvaart op het juiste spoor te zetten.
Lees meer »

03 mei 2018

Geen verbod, maar wel minder vrachtvluchten op luchthaven Maastricht

De Alliantie tegen uitbreiding luchthaven Maastricht heeft bakzeil gehaald bij de rechtbank in Maastricht. Hierdoor kunnen zware vrachtvliegtuigen voorlopig gebruik blijven maken van de volledige lengte van de start- en landingsbaan van het vliegveld.
Lees meer »

19 april 2018

Brandbrief aan kabinet: Milieu-impact luchtvaart onvoldoende meegewogen

De berekening van de klimaatschade door toekomstig vliegveld Lelystad en de uitbreiding van Schiphol en andere vliegvelden is onvolledig. Daardoor is het niet duidelijk welk gezondheidsrisico's omwonenden gaan lopen.
Lees meer »

26 maart 2018

Campagne Eerlijk over Vliegen succesvol van start

De campagne Eerlijk Over Vliegen is vrijdag 23 maart tijdens het gelijknamige symposium van start gegaan. De campagne heeft als doel de klimaat- en gezondheidsschade van de luchtvaart te verminderen, maar ook om eerlijke en transparante informatie te leveren voor de besluitvorming over de toekomst van de luchtvaart.
Lees meer »

22 maart 2018

Natuur en Milieufederaties onderhandelen mee over Klimaatakkoord

Het stond al in het regeerakkoord: er komen nieuwe nationale afspraken voor klimaat en energie. De Natuur en Milieufederaties zitten samen met Greenpeace, Natuur&Milieu en Milieudefensie aan de onderhandeltafel voor het Nationaal Klimaatakkoord.
Lees meer »