Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 55 t/m 63 van 932 berichten

26 oktober 2017

CODE ROOD voor natuur: 75% minder insecten is rampzalig

De oproep van TV-tuinman Lodewijk Hoekstra om het Binnenhof te vergroenen, krijgt landelijk veel bijval. Verschillende natuurorganisaties, waaronder de Natuur en Milieufederaties, de Vlinderstichting, LandschappenNL, het Wereld Natuur Fonds en diverse andere partijen zoals Naturalis, onderschrijven de noodzaak om de oorzaken van de achteruitgang van biodiversiteit aan te pakken.
Lees meer »

20 oktober 2017

NMF Limburg vraagt extra garanties voor natuur bij versnelde openstelling Buitenring Parkstad

In 2015 heeft de Raad van State bepaald dat de Buitenring Parkstad Limburg mocht worden aangelegd, onder voorwaarde dat er een aantal maatregelen zou worden getroffen om de stikstofdepositie op de Natura 2000-gebieden het Geleenbeekdal en de Brunssummerheide te beperken.
Lees meer »

20 oktober 2017

A2 verbreding: NMF Limburg vraagt extra natuurcompensatie en duurzaamheidsmaatregelen

De A2 tussen knooppunten Het Vonderen (Echt) en Kerensheide (Geleen) wordt verbreed naar 2x3 baans. Deze verbreding zal plaatsvinden in de periode 2022-2025. In een zienswijze op het ontwerp Tracébesluit/MER vraagt de NMF Limburg om extra maatregelen om het verlies aan natuur te compenseren.
Lees meer »

17 oktober 2017

Oproep aan gemeenten en bedrijven in Limburg om mee te doen aan de Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, waaronder de Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) samen met zo’n 300 andere organisaties de Nacht van de Nacht. Tijdens deze nacht worden door het hele land honderden activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Afgelopen jaar doofden 178 gemeenten en bedrijven in Nederland verlichting tijdens de Nacht van de Nacht. 10 gemeenten doofden zelfs de openbare verlichting van straten of pleinen. In Limburg waren 6 gemeenten actief tijdens de Nacht van de Nacht en doofden een deel van de openbare verlichting, aanstraalverlichting van monumenten, kerken en gebouwen en verlichting van openbare gebouwen. Ook waren er een aantal bedrijven in Limburg die verlichting doofden.
Lees meer »

13 oktober 2017

Nieuwsbrief Servicepunt Energie Lokaal Limburg oktober 2017

Deze week is er een nieuwsbrief van SELL (Servicepunt Energie Lokaal Limburg) uitgegaan naar onze relaties. In deze nieuwsbrief staat onder andere informatie over de thema-avond 'Energielandschap en participatie' en over enkele andere evenementen van SELL-partners.
Lees meer »

22 september 2017

Limburgse gemeenten scoren slecht op duurzaamheid

Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Sittard-Geleen staan in de onderste regionen van de gemeentelijke duurzaamheidsindex die onlangs voor de tiende keer is verschenen.
Lees meer »

21 september 2017

Event aardgasvrije dorpen en buurten

Onderstaand event wordt georganiseerd door onze collega's in Groningen, Friesland en Drenthe. Daar is dit onderwerp natuurlijk een heel belangrijk item, maar ook in Limburg zijn de eerste stappen genomen naar aardgasvrij wonen. Zo wordt in de gemeente Beesel wordt een gasloze wijk gerealiseerd.
Lees meer »

15 september 2017

Koninklijke Horeca Nederland en Natuur- en Milieufederaties roepen restaurants op om mee te doen: Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober

Koninklijke Horeca Nederland en Koninklijke Horeca Nederland en Natuur- en Milieufederaties roepen restaurants op om mee te doen: Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober
Lees meer »

01 september 2017

16 september: landelijke bel je supermarkt dag

Duurzame melk kán. Als de supermarkten meewerken. Maar dat doen ze nog niet, terwijl onze melk écht niet langer houdbaar is. Daarom laten op zaterdag 16 september mensen vanuit het hele land van zich horen. De Natuur en Milieufederaties steunen deze actie van Milieudefensie.
Lees meer »