Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 55 t/m 63 van 955 berichten

14 mei 2018

Teken petitie tegen groei luchtverkeer

Greenpeace Nederland, Natuur & Milieu en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland bundelen hun krachten voor een duurzaam en eerlijk luchtvaartbeleid. In een recent gepubliceerd luchtvaartmanifest doen de natuur- en milieuorganisaties een oproep aan het kabinet om de luchtvaart op het juiste spoor te zetten.
Lees meer »

03 mei 2018

Geen verbod, maar wel minder vrachtvluchten op luchthaven Maastricht

De Alliantie tegen uitbreiding luchthaven Maastricht heeft bakzeil gehaald bij de rechtbank in Maastricht. Hierdoor kunnen zware vrachtvliegtuigen voorlopig gebruik blijven maken van de volledige lengte van de start- en landingsbaan van het vliegveld.
Lees meer »

19 april 2018

Brandbrief aan kabinet: Milieu-impact luchtvaart onvoldoende meegewogen

De berekening van de klimaatschade door toekomstig vliegveld Lelystad en de uitbreiding van Schiphol en andere vliegvelden is onvolledig. Daardoor is het niet duidelijk welk gezondheidsrisico's omwonenden gaan lopen.
Lees meer »

26 maart 2018

Campagne Eerlijk over Vliegen succesvol van start

De campagne Eerlijk Over Vliegen is vrijdag 23 maart tijdens het gelijknamige symposium van start gegaan. De campagne heeft als doel de klimaat- en gezondheidsschade van de luchtvaart te verminderen, maar ook om eerlijke en transparante informatie te leveren voor de besluitvorming over de toekomst van de luchtvaart.
Lees meer »

22 maart 2018

Natuur en Milieufederaties onderhandelen mee over Klimaatakkoord

Het stond al in het regeerakkoord: er komen nieuwe nationale afspraken voor klimaat en energie. De Natuur en Milieufederaties zitten samen met Greenpeace, Natuur&Milieu en Milieudefensie aan de onderhandeltafel voor het Nationaal Klimaatakkoord.
Lees meer »

22 maart 2018

Green Deal moet betrokkenheid bij energieprojecten verbeteren

Donderdag 22 maart is door 27 organisaties de Green Deal ‘Participatie van de Omgeving bij Duurzame Energieprojecten’ ondertekend. De deal moet er voor zorgen dat de betrokkenheid van belanghebbenden bij de bouw van windmolens of zonneweides verbetert.
Lees meer »

06 maart 2018

Manifest Natuurrijk Heuvelland

Samen met de Stichting Natuurlijk Geuldal en Bond Heemschut Limburg hebben we een manifest gestuurd naar alle politieke partijen in het Zuid-Limburgse heuvelland. We vragen de partijen om voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen kleur te bekennen en het manifest te ondertekenen.
Lees meer »

05 maart 2018

Stemmen met je neus in de Peel

Woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en kunnen we met onze stem invloed uitoefenen op lokaal beleid. Stemmen doe je met je hoofd en je hart, maar op sommige plekken kan je neus ook helpen. In de Noord-Limburgse Peelgemeenten bijvoorbeeld, waar veel inwoners last hebben van een penetrante geur afkomstig van veehouderijbedrijven.
Lees meer »

27 februari 2018

Bermen in buitengebieden verdwijnen

Bermen in buitengebieden verdwijnen en dat is slecht nieuws voor vogels, insecten en bijen. Die zijn namelijk afhankelijk van een rijke biodiversiteit aan de randen van akkers.
Lees meer »