Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 73 t/m 81 van 914 berichten

10 maart 2017

Informatieavond Tihange 5 april in Sittard

In Limburg en gebieden net over de grens in België en Duitsland maakt men zich in toenemende mate zorgen over de veiligheid van de kerncentrale in Tihange in België. De ruim 40 jaar oude kerncentrale, gelegen op zo’n 50 km ten zuidwesten van Maastricht, bestaat uit drie reactoren die om de haverklap negatief in het nieuws komen.
Lees meer »

10 maart 2017

Nieuwe directeur Zeeuwse Milieufederatie (ZMf)

Met ingang van 1 mei 2017 wordt Ira von Harras de nieuwe directeur van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf). Zij woont in Goes en werkt momenteel als coördinator Duurzaamheid van Scalda in Zeeland en als programmamanager van de landelijke netwerkorganisatie Het Groene Brein Roots waar zij mede-oprichter van is.
Lees meer »

06 maart 2017

Steeds meer verzet tegen verhuurderheffing

Een grote verzameling maatschappelijke organisaties spreekt zich vandaag uit tegen de verhuurderheffing, de heffing oplopend tot 2 miljard euro die sociale verhuurders moeten betalen aan het Rijk. De FNV, Milieudefensie, ouderenorganisatie KBO PCOB en tal van andere organisaties hebben zich bij deze oproep van de Woonbond aangesloten. In een gezamenlijk manifest roepen zij het volgende kabinet op deze belasting af te schaffen.
Lees meer »

23 februari 2017

Sfeerimpressie symposium Voedselbossen en Herstellende Landbouw

Op vrijdag 17 februari is het symposium Voedselbossen en Herstellende Landbouw gehouden in Roermond. Met bijna 100 mensen was de zaal goed gevuld. Robert Knops heeft ons in vliegende vaart meegenomen door een workshop 'de puzzel van het voedselbos'. Na de pauze waren er lezingen van Robert Knops over het voedselbos en van Erik Rietjens over herstellende landbouw. Vervolgens was er een interessante paneldiscussie met Robert Knops (voedselbosboer), Erik Rietjens (zelfstandig ondernemer herstellende landbouw), Marniks Maris (Staatsbosbeheer) en Pieter van Melick (LLTB). Meer over de conclusies die we uit deze dag hebben getrokken en de belangrijkste uitkomsten van de paneldiscussie kunt u lezen in ons volgende tijdschrift.
Lees meer »

20 februari 2017

Meer zware vrachtvliegtuigen op vliegveld Maastricht dan eerder gemeld

De luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) en de provincie Limburg willen dat de start- en landingsbaan op het vliegveld in Beek in het vervolg over de volledige lengte gebruikt mag worden. Hierdoor kunnen grotere en zwaarder beladen vrachtvliegtuigen in de toekomst gebruik gaan maken van de luchthaven.
Lees meer »

20 februari 2017

Nieuwe website met kennis en nieuws over Wind op Land

Er is een splinternieuwe website in de lucht over wind op land: www.windopland.info. Een website vol informatie en voorbeelden voor en door de mensen die betrokken zijn bij wind-op-landprojecten.
Lees meer »

17 februari 2017

Lancering Groen Kieskompas

Groen Kieskompas helpt om een onderbouwde keuze te maken. Het Groen Kieskompas is vanaf vandaag online. Iedere Nederlander die milieu en natuur mee wil laten wegen in zijn of haar stemkeuze op 15 maart, kan het groenkieskompas.nl invullen. De invuller krijgt 30 stellingen over natuur, klimaat, energie, mobiliteit en landbouw voorgelegd. Het Groen Kieskompas geeft inzicht hoe politieke partijen staan tegenover groene thema’s.
Lees meer »

14 februari 2017

Gratis waterwandelingen

Vraag nu een gratis wandeling aan. Onder begeleiding van een deskundige gids wandel je dwars door natuurgebieden, langs beken en vennen of over de Maaskades. De gids kan je van alles vertellen over het belang van nauwkeurig waterpeilbeheer voor landbouw en natuur, en over de manieren waarop het waterschap verdroging bestrijdt. Maar ook waarom saaie kaarsrechte kanaaltjes worden omgetoverd tot meanderende beken met een hoge ecologische waarde.
Lees meer »

10 februari 2017

Postcode Loterij schenkt recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen

De opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen, waaronder de Natuur en Milieufederaties. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.
Lees meer »