Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 82 t/m 90 van 914 berichten

06 februari 2017

Brabantse Milieufederatie biedt rapport over volksgezondheid en veehouderij aan aan provincie

BMF en RIDLV pleiten voor onafhankelijke aanjager verduurzaming veehouderij. De Brabantse Milieufederatie (BMF) en de Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDLV) hebben vandaag het rapport ‘Volksgezondheid en veehouderij: alles op een rij’ aan Gedeputeerde en Provinciale Staten van Noord-Brabant aangeboden.
Lees meer »

27 januari 2017

Nationale manifestatie 9 maart 2017

In het kader van de landelijke verkiezingen op 15 maart a.s. organiseert het Nationaal burgernetwerk “een betere gezondheid door minder vee”¹ op donderdag 9 maart om 19.00 uur een debat met Tweede Kamerleden. De bijeenkomst vindt plaats in het zalencomplex “van Bussel” in Deurne.
Lees meer »

23 januari 2017

Oproep: Op 25 juni menselijke keten: van Aken via Maastricht en Luik naar Tihange

Op zondag 25 juni 2017 start de mensenketting die de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 eist. Wij, mensen uit drie landen met verschillende talen, protesteren samen, hand in hand, voor ons gemeenschappelijk doel.
Lees meer »

23 januari 2017

Bezwaar tegen uitbouw Luchthaven Maastricht tot vrachtvliegveld

Volgens het ontwerp Luchthavenbesluit Maastricht mag de luchthaven voortaan de volledige lengte van de start- en landingsbaan gaan gebruiken. Dat was tot nog toe niet toegestaan, waardoor grote vrachtvliegtuigen niet konden landen op de luchthaven.
Lees meer »

23 januari 2017

Reactie Groene organisaties Aanvullingswet natuur

Een grote coalitie van natuur-, landschaps- en dierenwelzijnsorganisaties (hierna: de groene organisaties) – waaronder de Natuur en Milieufederaties – hebben gereageerd op de Aanvullingswet natuur, waarmee de Wet natuurbescherming zal worden geïntegreerd in de Omgevingswet.
Lees meer »

20 januari 2017

Wet natuurbescherming in werking getreden

Op 1 januari 2017 is de Wet natuurbescherming in werking getreden. Deze wet vervangt de Flora- en Faunawet, de Boswet en de Natuurbeschermingswet 1998. De uitvoering van de Wet natuurbescherming komt hierdoor grotendeels in handen van de provincies.
Lees meer »

20 december 2016

Coaches geslaagd Dubbel Duurzaam

De afgelopen maand heeft in opdracht van de gemeenten Gulpen-Wittem, Maastricht en Vaals de Natuur en Milieufederatie een team vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. Zij zullen in hun gemeenten particuliere woningbezitters, die dat willen, gaan adviseren over de manier waarop zij gas en elektriciteit kunnen besparen.
Lees meer »

19 december 2016

Vernieuwde Gedragscode Windenergie op Land beschikbaar

Vernieuwde Gedragscode Windenergie op Land beschikbaar
Lees meer »

16 december 2016

Europe Calling! is calling for you

In het kader van het 25 jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht organiseert de Euregio Maas-Rijn samen met de Provincie Nederlands Limburg en gemeente Maastricht een breed programma onder de naam “Europe Calling”. Een van de belangrijke pijlers van dit programma is de organisatie van een Burgertop. Deze vindt op 6 mei plaats in Maastricht.
Lees meer »