Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 82 t/m 90 van 957 berichten

20 oktober 2017

A2 verbreding: NMF Limburg vraagt extra natuurcompensatie en duurzaamheidsmaatregelen

De A2 tussen knooppunten Het Vonderen (Echt) en Kerensheide (Geleen) wordt verbreed naar 2x3 baans. Deze verbreding zal plaatsvinden in de periode 2022-2025. In een zienswijze op het ontwerp Tracébesluit/MER vraagt de NMF Limburg om extra maatregelen om het verlies aan natuur te compenseren.
Lees meer »

17 oktober 2017

Oproep aan gemeenten en bedrijven in Limburg om mee te doen aan de Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, waaronder de Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) samen met zo’n 300 andere organisaties de Nacht van de Nacht. Tijdens deze nacht worden door het hele land honderden activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Afgelopen jaar doofden 178 gemeenten en bedrijven in Nederland verlichting tijdens de Nacht van de Nacht. 10 gemeenten doofden zelfs de openbare verlichting van straten of pleinen. In Limburg waren 6 gemeenten actief tijdens de Nacht van de Nacht en doofden een deel van de openbare verlichting, aanstraalverlichting van monumenten, kerken en gebouwen en verlichting van openbare gebouwen. Ook waren er een aantal bedrijven in Limburg die verlichting doofden.
Lees meer »

13 oktober 2017

Nieuwsbrief Servicepunt Energie Lokaal Limburg oktober 2017

Deze week is er een nieuwsbrief van SELL (Servicepunt Energie Lokaal Limburg) uitgegaan naar onze relaties. In deze nieuwsbrief staat onder andere informatie over de thema-avond 'Energielandschap en participatie' en over enkele andere evenementen van SELL-partners.
Lees meer »

22 september 2017

Limburgse gemeenten scoren slecht op duurzaamheid

Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Sittard-Geleen staan in de onderste regionen van de gemeentelijke duurzaamheidsindex die onlangs voor de tiende keer is verschenen.
Lees meer »

21 september 2017

Event aardgasvrije dorpen en buurten

Onderstaand event wordt georganiseerd door onze collega's in Groningen, Friesland en Drenthe. Daar is dit onderwerp natuurlijk een heel belangrijk item, maar ook in Limburg zijn de eerste stappen genomen naar aardgasvrij wonen. Zo wordt in de gemeente Beesel wordt een gasloze wijk gerealiseerd.
Lees meer »

15 september 2017

Koninklijke Horeca Nederland en Natuur- en Milieufederaties roepen restaurants op om mee te doen: Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober

Koninklijke Horeca Nederland en Koninklijke Horeca Nederland en Natuur- en Milieufederaties roepen restaurants op om mee te doen: Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober
Lees meer »

01 september 2017

16 september: landelijke bel je supermarkt dag

Duurzame melk kán. Als de supermarkten meewerken. Maar dat doen ze nog niet, terwijl onze melk écht niet langer houdbaar is. Daarom laten op zaterdag 16 september mensen vanuit het hele land van zich horen. De Natuur en Milieufederaties steunen deze actie van Milieudefensie.
Lees meer »

16 augustus 2017

Nacht van de Nacht: Workshop nachtfotografie

Neem deel en maak kans om je werk terug te zien in de Nacht van de Nacht foto tentoonstelling en win een privé workshop. Elk jaar wordt rond eind oktober landelijk de Nacht van de Nacht gevierd. Zo wordt er aandacht gevraagd voor het steeds minder zichtbare nachtbeeld van onze natuur, verpest door stadsverlichting, verlichte reclameborden enzovoorts. Vorig jaar nog publiceerde de VN een rapport waarin gesteld werd dat 70% van de Europese bevolking ‘s nachts geen sterren kan zien door de lichtvervuiling!
Lees meer »

14 augustus 2017

Brief aan Raad van State omtrent Ontwerpregelgeving Omgevingswet

Samen met Natuur & Milieu, LandschappenNL, Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging hebben de Natuur en Milieufederaties een brief gestuurd aan de Afdeling advisering van de Raad van State. Deze brief heeft betrekking op de Ontwerpregelgeving rond de Omgevingswet.
Lees meer »