Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 82 t/m 90 van 955 berichten

13 oktober 2017

Nieuwsbrief Servicepunt Energie Lokaal Limburg oktober 2017

Deze week is er een nieuwsbrief van SELL (Servicepunt Energie Lokaal Limburg) uitgegaan naar onze relaties. In deze nieuwsbrief staat onder andere informatie over de thema-avond 'Energielandschap en participatie' en over enkele andere evenementen van SELL-partners.
Lees meer »

22 september 2017

Limburgse gemeenten scoren slecht op duurzaamheid

Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Sittard-Geleen staan in de onderste regionen van de gemeentelijke duurzaamheidsindex die onlangs voor de tiende keer is verschenen.
Lees meer »

21 september 2017

Event aardgasvrije dorpen en buurten

Onderstaand event wordt georganiseerd door onze collega's in Groningen, Friesland en Drenthe. Daar is dit onderwerp natuurlijk een heel belangrijk item, maar ook in Limburg zijn de eerste stappen genomen naar aardgasvrij wonen. Zo wordt in de gemeente Beesel wordt een gasloze wijk gerealiseerd.
Lees meer »

15 september 2017

Koninklijke Horeca Nederland en Natuur- en Milieufederaties roepen restaurants op om mee te doen: Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober

Koninklijke Horeca Nederland en Koninklijke Horeca Nederland en Natuur- en Milieufederaties roepen restaurants op om mee te doen: Doof de lichten tijdens de Nacht van de Nacht op 28 oktober
Lees meer »

01 september 2017

16 september: landelijke bel je supermarkt dag

Duurzame melk kán. Als de supermarkten meewerken. Maar dat doen ze nog niet, terwijl onze melk écht niet langer houdbaar is. Daarom laten op zaterdag 16 september mensen vanuit het hele land van zich horen. De Natuur en Milieufederaties steunen deze actie van Milieudefensie.
Lees meer »

16 augustus 2017

Nacht van de Nacht: Workshop nachtfotografie

Neem deel en maak kans om je werk terug te zien in de Nacht van de Nacht foto tentoonstelling en win een privé workshop. Elk jaar wordt rond eind oktober landelijk de Nacht van de Nacht gevierd. Zo wordt er aandacht gevraagd voor het steeds minder zichtbare nachtbeeld van onze natuur, verpest door stadsverlichting, verlichte reclameborden enzovoorts. Vorig jaar nog publiceerde de VN een rapport waarin gesteld werd dat 70% van de Europese bevolking ‘s nachts geen sterren kan zien door de lichtvervuiling!
Lees meer »

14 augustus 2017

Brief aan Raad van State omtrent Ontwerpregelgeving Omgevingswet

Samen met Natuur & Milieu, LandschappenNL, Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging hebben de Natuur en Milieufederaties een brief gestuurd aan de Afdeling advisering van de Raad van State. Deze brief heeft betrekking op de Ontwerpregelgeving rond de Omgevingswet.
Lees meer »

28 juli 2017

Bijeenkomst: Samen maken we Nederland aardgasvrij

Steeds meer dorpen, buurten en gemeenten hebben de ambitie aardgasloos te worden. Maar hoe organiseer je dit?
Lees meer »

24 juli 2017

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zijn weer in volle gang. Gemeenten hebben belangrijke taken op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en natuur. Door de decentralisatie op deze beleidsterreinen is er veel ruimte voor lokaal maatwerk.
Lees meer »