Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 82 t/m 90 van 920 berichten

23 februari 2017

Sfeerimpressie symposium Voedselbossen en Herstellende Landbouw

Op vrijdag 17 februari is het symposium Voedselbossen en Herstellende Landbouw gehouden in Roermond. Met bijna 100 mensen was de zaal goed gevuld. Robert Knops heeft ons in vliegende vaart meegenomen door een workshop 'de puzzel van het voedselbos'. Na de pauze waren er lezingen van Robert Knops over het voedselbos en van Erik Rietjens over herstellende landbouw. Vervolgens was er een interessante paneldiscussie met Robert Knops (voedselbosboer), Erik Rietjens (zelfstandig ondernemer herstellende landbouw), Marniks Maris (Staatsbosbeheer) en Pieter van Melick (LLTB). Meer over de conclusies die we uit deze dag hebben getrokken en de belangrijkste uitkomsten van de paneldiscussie kunt u lezen in ons volgende tijdschrift.
Lees meer »

20 februari 2017

Meer zware vrachtvliegtuigen op vliegveld Maastricht dan eerder gemeld

De luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) en de provincie Limburg willen dat de start- en landingsbaan op het vliegveld in Beek in het vervolg over de volledige lengte gebruikt mag worden. Hierdoor kunnen grotere en zwaarder beladen vrachtvliegtuigen in de toekomst gebruik gaan maken van de luchthaven.
Lees meer »

20 februari 2017

Nieuwe website met kennis en nieuws over Wind op Land

Er is een splinternieuwe website in de lucht over wind op land: www.windopland.info. Een website vol informatie en voorbeelden voor en door de mensen die betrokken zijn bij wind-op-landprojecten.
Lees meer »

17 februari 2017

Lancering Groen Kieskompas

Groen Kieskompas helpt om een onderbouwde keuze te maken. Het Groen Kieskompas is vanaf vandaag online. Iedere Nederlander die milieu en natuur mee wil laten wegen in zijn of haar stemkeuze op 15 maart, kan het groenkieskompas.nl invullen. De invuller krijgt 30 stellingen over natuur, klimaat, energie, mobiliteit en landbouw voorgelegd. Het Groen Kieskompas geeft inzicht hoe politieke partijen staan tegenover groene thema’s.
Lees meer »

14 februari 2017

Gratis waterwandelingen

Vraag nu een gratis wandeling aan. Onder begeleiding van een deskundige gids wandel je dwars door natuurgebieden, langs beken en vennen of over de Maaskades. De gids kan je van alles vertellen over het belang van nauwkeurig waterpeilbeheer voor landbouw en natuur, en over de manieren waarop het waterschap verdroging bestrijdt. Maar ook waarom saaie kaarsrechte kanaaltjes worden omgetoverd tot meanderende beken met een hoge ecologische waarde.
Lees meer »

10 februari 2017

Postcode Loterij schenkt recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen

De opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen, waaronder de Natuur en Milieufederaties. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.
Lees meer »

06 februari 2017

Brabantse Milieufederatie biedt rapport over volksgezondheid en veehouderij aan aan provincie

BMF en RIDLV pleiten voor onafhankelijke aanjager verduurzaming veehouderij. De Brabantse Milieufederatie (BMF) en de Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDLV) hebben vandaag het rapport ‘Volksgezondheid en veehouderij: alles op een rij’ aan Gedeputeerde en Provinciale Staten van Noord-Brabant aangeboden.
Lees meer »

27 januari 2017

Nationale manifestatie 9 maart 2017

In het kader van de landelijke verkiezingen op 15 maart a.s. organiseert het Nationaal burgernetwerk “een betere gezondheid door minder vee”¹ op donderdag 9 maart om 19.00 uur een debat met Tweede Kamerleden. De bijeenkomst vindt plaats in het zalencomplex “van Bussel” in Deurne.
Lees meer »

23 januari 2017

Oproep: Op 25 juni menselijke keten: van Aken via Maastricht en Luik naar Tihange

Op zondag 25 juni 2017 start de mensenketting die de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 eist. Wij, mensen uit drie landen met verschillende talen, protesteren samen, hand in hand, voor ons gemeenschappelijk doel.
Lees meer »