Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Consumenten 

De Consumentenbond is dé vereniging in Nederland die opkomt voor de belangen van alle consumenten. Met als missie: consumenten in staat stellen beter en makkelijker keuzen te maken, met respect voor mens en milieu.

Het Europees Ecolabel is het milieukeurmerk van de Europese Unie. Het geeft aan dat een product één van de minder milieubelastende producten is in zijn soort. Het Europees Ecolabel is er voor uiteenlopende producten zoals papier, textiel, wasmiddelen en toeristische accommodaties. Op de website van het Europees Ecolabel kunt u vinden welke producten in Nederland verkrijgbaar zijn.

Sinds 1996 worden de twaalf Natuur en Milieufederaties ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. De sponsoring door de Postcode Loterij maakt het de federaties mogelijk om een groot aantal extra projecten te realiseren die gericht zijn op een leefbare wereld, nu en voor toekomstige generaties.

Milieukeur is hét Nederlandse keurmerk voor milieuvriendelijke producten en diensten. Producten die het Milieukeurlogo dragen zijn zeker milieuvriendelijker dan vergelijkbare producten. De producten worden regelmatig onafhankelijk gecontroleerd. Op de website van Milieukeur vindt u meer informatie over de producten en diensten die het keurmerk dragen, zoals bijvoorbeeld meubelen, papier, groene stroom en hotels.

Vereniging ROVER is een onafhankelijke reizigersvereniging, die zich inzet voor de belangen van de reizigers van bus, trein, tram en metro. Ook maatschappelijke belangen, zoals de kwaliteit van het milieu, bewegen ROVER tot verbetering van het openbaar vervoer.