Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

GPS Waterwandelingen 

Een doel van de Natuur en Milieufederatie is het vergroten van het milieubewustzijn in Limburg. Zij doet dit door het verzorgen van voorlichtingsbijeenkomsten en korte cursussen over milieuonderwerpen. De waterwandelingen worden in opdracht van Waterschap Limburg georganiseerd. Een aantal wandelingen is nu ook als GPS-route te downloaden.

 

Aan de hand van de onderstaande GPS-routes wandel je dwars door natuurgebieden, langs beken en vennen of over de Maaskades. Tijdens de wandeling kom je van alles te weten over het belang van nauwkeurig waterpeilbeheer voor landbouw en natuur, en over de manieren waarop het waterschap verdroging bestrijdt. Tijdens de wandeling zie je de wisselwerking tussen water en haar omgeving.

Avontuurlijke waterwandeling Eyserbeek (Wittem) 

Deze wandeling start bij Klooster Wittem en leidt je door een prachtig heuvellandschap. Je beklimt de Eyserbosweg, bekend van de Amstel Gold Race, en kunt genieten van een prachtig uitzicht op Eys. Klik hier voor GPS-route.

 

De wandeling is 8 km lang en niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en wandelwagens.

Downloads

Avontuurlijke waterwandeling Watervalderbeek (Meerssen)  

Tijdens een wandeling van ongeveer twee uur volg je de loop van de Watervalderbeek. De fauna in de beek is een goede indicator voor de kwaliteit van het water. Op een aantal plaatsen kun je de platwormen, met hun driehoekige kop in het water voorbij zien glijden.

Klik hier voor de GPS-route.

Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en wandelwagens.

Downloads

Avontuurlijke waterwandeling Wormdal (Kerkrade)  

Deze route loopt gedeeltelijk over Duits grondgebied. Je volgt het riviertje de Worm op de Nederlandse oever tot aan de brug. Je kunt hier oversteken en via de Duitse kant teruglopen. Je loopt door een gebied waar de invloed van het water op haar omgeving goed te zien is. Deze route is 4,5 km lang en het gehele pad is verhard. Klik hier voor de GPS-route.

De wandeling is geschikt voor wandelaars met kinderwagens.

Downloads

Avontuurlijke waterwandeling Itteren (Maastricht)  

Je loopt over de kades en dijken rondom het plaatsje Itteren. Vanaf de dijk krijg je een goed inzicht over het verschil in waterhoogtes en de maatregelen die genomen worden om wateroverlast te voorkomen. Vanaf de kades heb je een prachtig uitzicht over de Maas. Deze route is 3 km lang. Klik hier voor de GPS-route.

De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en wandelwagens.

Downloads