Kom ‘in de benen’ voor… Klimaatrechtvaardigheid Nu!

Kom ‘in de benen’ voor... Klimaatrechtvaardigheid Nu!

27 juni 2021 - 27 juni 2021
13.00 uur - 14.00 uur

  • Organisatie: Extinction Rebellion Roermond

Waarom? Zes jaar geleden won Urgenda, samen met 900 mede-eisers, de Klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat. De rechter droeg de Staat op de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 25% te verminderen t.o.v. 1990.

De politiek slaagt er niet in dit vonnis echt uit te voeren, daarom worden er van 24-27 juni overal in Nederland manifestaties georganiseerd. We kunnen ons niet nog eens vier jaar tijdverlies veroorloven. Het gevaar van neoliberaal klimaatbeleid is dat het de problemen niet oplost terwijl de ongelijkheid toeneemt. In plaats daarvan moeten we de rekening neerleggen bij de fossiele industrie en de voor het milieu desastreuze intensieve landbouw en veeteelt.

Wat doen we dus? Op zondag 27 juni 2021 organiseert de Klimaatcoalitie Roermond een fietsdemonstratie om de eis, voor een ander klimaatbeleid, kracht bij te zetten! We willen een ander klimaatbeleid dat is gericht op uitvoering van de afspraken van het Klimaatakkoord van Parijs 2015 en de uitspraak in de Urgenda-zaak. Dit landelijke protest is een initiatief van Code Rood, Extinction Rebellion NL, Fridays For Future NL en Fossielvrij NL in samenwerking met lokale klimaatcoalities , verspreid over heel Nederland. Zie ook de website klimaatrechtvaardigheid.nu

Waar en hoe laat? We verzamelen om 13:00 uur en besteden eerst een korte tijd aan het versieren van onze fietsen (vlaggen / posters / protestbord enz.). Rond 13.45 uur rijden we dan gezamenlijk een route van ongeveer 1 uur door de stad Roermond. Onderweg stoppen we op een paar plaatsen om onze boodschap uit te dragen (Met Megafoon en met behulp van flyers).Ratels, toeters en claxons om herrie mee te maken zijn ook wenselijk, net zoals tijdens het landelijk klimaatalarm op 14 maart jl. Doe je mee? Wij vinden het heel leuk maar ook belangrijk dat zoveel mogelijk verschillende organisaties en/of personen meedoen? Mail dan naar xrroermond@protonmail.com en geef (als je dat al weet) aan met hoeveel personen je mee wilt fietsen. Wil je eerst meer weten over deze actie dan kijk op de hierboven vermelde website. Na aanmelding ontvang je meer informatie. We zeggen dus…tot ziens!

Terug naar agenda

Kom ‘in de benen’ voor… Klimaatrechtvaardigheid Nu!