Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

30 oktober 2021 - 30 oktober 2021
18:00 - 24:00

Samen genieten van het donker. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Noteer 30 oktober 2021 in je agenda!

Met de Nacht van de Nacht vragen de Natuur en Milieufederaties aandacht voor het behoud van duisternis, door mensen te laten genieten van de nacht. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. In de grotere steden kan men nauwelijks nog de sterren zien, en de Melkweg al helemaal niet meer. Lichtvervuiling komt op veel plekken voor. Denk aan verlichting van bijvoorbeeld sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen, garages, kassen, monumenten en reclameborden die de hele nacht onnodig branden.

Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht kost veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten. Daarom vraagt de NMF Limburg samen met de andere Natuur en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling tijdens de Nacht van de Nacht.

Doe mee tijdens de Nacht van de Nacht 2021

Doe jij dit jaar het licht uit? Tijdens de Nacht van de Nacht zijn er door het hele land honderden activiteiten, waarbij je als deelnemer de schoonheid van de nacht kan ervaren.

Doe mee met de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober.

Bekijk alle activiteiten

 

Terug naar agenda

Nacht van de Nacht

Netherlands