Tijs Goldschmidt over de terugkeer van de wilde wolf in Nederland – Live + livestream

Tijs Goldschmidt over de terugkeer van de wilde wolf in Nederland - Live + livestream

14 oktober 2021 - 14 oktober 2021
20.00

  • Organisatie: Studium Generale van Maastricht University
  • Inschrijven bij: https://www.aanmelder.nl/127036/subscribe

Een lezing over de terugkeer van de wilde wolf

De wolf (Canis lupus) is in Europa een beschermde diersoort die niet mag worden vervolgd of bejaagd. Maar hoe welkom is de wolf? De wolf is na meer dan een eeuw terug van weggeweest. Hoe wordt er omgegaan met deze ‘nieuwkomers’, die eerder verdwenen door persistente vervolging? Velen willen de wilde wolf, een toproofdier, graag terug in Nederland, maar die moet zich wel weten te gedragen in onze verzorgingsstaat.

Een lezing over de ecologische, antropologische en cultuurhistorische implicaties van de recente terugkeer van de wolf naar Nederland. Goldschmidt werkt op dit moment aan zijn essaybundel “Wolven op het ruiterpad: over mensen en andere roedeldieren”, die later zal verschijnen bij Uitgeverij Athenaeum.

Voor het jaar 2021 is Dr. Tijs Goldschmidt benoemd tot Eugène Dubois leerstoelhouder. Professor Goldschmidt is geboren in Amsterdam, opgeleid als gedragsbioloog in Amsterdam en Leiden en heeft een grote naam als schrijver over wetenschap en kunst. Goldschmidt heeft heel veel lezingen gehouden, was VPRO-zomergast, gastcurator, gastschrijver en organisator van workshops, variërend van beeldende kunst tot muziek en dans. (Foto: Keke Keukelaar.)

Terug naar agenda

Tijs Goldschmidt over de terugkeer van de wilde wolf in Nederland – Live + livestream