Doe je mee met ons jongerenplatform?

Jongerenplatform NMF Limburg

Het Groene Toekomst Collectief is een groep jongeren uit Limburg die een passie voor klimaat, milieu en natuur delen en daarmee samen aan een groene toekomst werken.  

Het Groene Toekomst Collectief is een groep jongeren uit Limburg die een passie voor klimaat, milieu en natuur delen en daarmee samen aan een groene toekomst werken.

Onze missie
We staan voor grote uitdagingen op het gebied van biodiversiteit en klimaat. Het is essentieel dat we met elkaar de handen ineen slaan om de juiste oplossingen te realiseren. De stem en kracht van jongeren wordt hierin vaak overgeslagen, terwijl wij nu juist de toekomst zijn!

Het Groene Toekomstcollectief geeft jongeren uit heel Limburg een stem door gevraagd en ongevraagd advies te geven over de thema’s duurzaamheid, natuur, milieu en klimaat. Ook vinden we het belangrijk om samen te werken met bestaande initiatieven met soortgelijke thema’s. Zo leren we van elkaar en motiveren we jongeren om hun groene interesses te onderzoeken en talenten te ontwikkelen.

Om onze doelen te realiseren organiseren we evenementen en starten we projecten op om met elkaar te verbinden, krachten te bundelen, elkaar te inspireren en bewustwording te creëren. Zo laten we zien dat jongeren een belangrijke rol hebben in onze huidige maatschappij en positieve verandering in beweging brengen!

Wat doen we nu?
In het najaar van 2021 zijn wij gestart, samen met de Natuur en Milieufederatie Limburg. In 2022 hebben we onder andere de Nacht van de Nacht in Roermond georganiseerd. Ook denken we actief mee over dossiers van de Natuur en Milieufederatie Limburg rondom stikstof, waterkwaliteit en circulariteit!

Onze visie
Wij zien een duurzame toekomst voor ons waarin verschillende generaties naar elkaar luisteren, met elkaar samenwerken en respectvol omgaan met klimaat, natuur en milieu.

Wil je meedenken en/of meedoen? Stuur dan een mailtje en wij nemen contact met je op!

De leden zijn zeer divers in ambitie en achtergrond, en goed verspreid over de provincie

Thomas – Roermond | Anne – Roermond | Fons – Veulen, Venray | Nathalie – Heuvelland | Jules: Roermond | Lieve: Roermond | Anouschka – Beek | Danique – Maastricht | Laura – Ransdael | Britt – Maastricht |

Profiel Sandra van der Meer

Sandra van der Meer

Adviseur Communicatie & Participatie

Bereikbaar: Ma, di en do

06-19597308 E-mail LinkedIn
Profiel Noa van Mulken

Noa van Mulken

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do

06-19247849 E-mail LinkedIn