Al 50 jaar natuurlijk! NMF Limburg viert jubileum

30 maart 2021

Al 50 jaar natuurlijk! NMF Limburg viert jubileum

Dit jaar bestaat de Natuur en Milieufederatie Limburg 50 jaar. Een mooi jubileum om samen met onze achterban en alle natuurliefhebbers in Limburg te vieren.

Het is ook een gelegenheid om even stil te staan en terug te blikken op een halve eeuw milieubeweging in onze provincie. Dat doen we aan de hand van een digitale tijdlijn met 50 bijzondere, opmerkelijke en bepalende gebeurtenissen, te beginnen met de oprichting in het jaar 1971. Op de jubileumwebsite 50jaarnatuurlijk.nl voegen we wekelijks een jaartal toe met een uitgelichte gebeurtenis in woord en beeld. Zo reizen we door het verleden en komen we tegen het eind van 2021 aan in het heden. Ga je met ons mee?

‘Al 50 jaar natuurlijk!’ is de slogan die we hebben gekozen voor ons jubileumjaar. En dat is niet zomaar, want als provinciale belangenbehartiger voor natuur, milieu en landschap willen we de ‘natuurlijke’ en vanzelfsprekende partner zijn op weg naar een klimaatbestendig en biodivers Limburg. Op de eerste plaats voor onze achterban van meer dan 100 aangesloten organisaties. Maar zeker ook voor inwoners, gemeenten en bedrijven die vanuit verbinding en samenwerking een bijdrage willen leveren aan een nog mooiere en meer duurzame provincie. Niet meer dan natuurlijk toch?

De verbinding zoeken, dat is ook wat onze directeur Ton Hermanussen komend najaar gaat doen met een jubileumwandeltocht door Limburg. Tijdens de wandelingen van Maastricht tot Mook gaat hij in gesprek met diverse wandelgasten over de staat van het Limburgse landschap. Want dat prachtige, historisch gegroeide landschap staat behoorlijk onder druk. Of het nu gaat om windmolens, zonneparken, waterbekkens, nieuwe woningen of distributiecentra: ze doen allemaal een beroep op dezelfde schaarse ruimte. Hoe kunnen we hier op een goede manier mee omgaan? Die vraag zal centraal staan tijdens onze jaarlijkse Ontmoetingsdag in november, waarmee we het jubileumjaar gezamenlijk uitluiden.

Een uitgebreid programma met alle jubileumactiviteiten zal voor de zomer worden gedeeld.

Neem voor nu alvast een kijkje op 50jaarnatuurlijk.nl