Duurzaam Ondernemen Prijs Limburg

22 mei 2003

Duurzaam Ondernemen Prijs Limburg

Gulpener Bierbrouwerij wint de Duurzaam Ondernemen Prijs Limburg 2003

Op donderdagmiddag 22 mei 2003 is in Het Groen Huis in Roermond de Duurzaam Ondernemen Prijs Limburg uitgereikt. Er waren drie bedrijven genomineerd: Autoschade Peter Brouwers B.V. uit Roermond, Gulpener Bierbrouwerij B.V. uit Gulpen en Thissen Installatietechniek B.V. uit Venlo. Gulpener Bierbrouwerij heeft de prijs uiteindelijk gewonnen.

De jury, bestaande uit mevrouw Hofman (gedeputeerde Provincie Limburg), de heer Zwiers (algemeen secretaris Limburgse Werkgeversvereniging), de heer Vijverberg (directeur Milieufederatie Limburg) en de heer Rotmans (directeur International Center for Integrative Studies), heeft besloten dat de Gulpener Bierbrouwerij van alle 27 inzendingen duurzaam ondernemen het meest heeft doorgevoerd in zijn bedrijfsvoering. Het voldoet aan alle door de jury gehanteerde criteria, zoals de mate waarin maatregelen zijn doorgevoerd in het proces en ook het product, het innovatieve karakter van de maatregelen, aanpak in de hele keten (van graan tot bier) en de mate waarin de duurzaamheidsfilosofie is verankerd in de bedrijfsvoering en wordt uitgedragen naar medewerkers en klanten.

De prijs is een initiatief van de Milieufederatie Limburg, Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de Provincie Limburg. Met deze prijs beogen de initiatiefnemers dat duurzame ontwikkeling op de agenda van het Limburgse bedrijfsleven komt te staan. Duurzaam Ondernemen staat voor een bedrijfsvoering waarbij de economische positie en winstgevendheid van een bedrijf kan groeien, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van natuur en milieu.

Gulpener Bierbrouwerij heeft een geldbedrag van € 5000,- ontvangen en een kunstwerk van keramist Wim Caus uit Steyl. Het geldbedrag dient Gulpener te besteden aan een maatregel in het bedrijf dat Gulpener nog een stap dichterbij duurzaam ondernemen brengt.

Tags: