Informatiebijeenkomst Dubbel Duurzaam op 14 april

7 april 2015

Informatiebijeenkomst Dubbel Duurzaam op 14 april

De gemeente Sittard-Geleen helpt met Dubbel Duurzaam woningeigenaren in haar gemeente met het energiezuiniger en levensloopbestendiger maken van hun woning. Het project Dubbel Duurzaam is op 2 februari 2015 van start gegaan met een eerste informatieavond in Buchten. Sindsdien hebben meer dan 100 woningeigenaren al gekozen voor deelname aan dit project.

Voor 25 euro kunt u, als woningeigenaar van Sittard-Geleen, een energie- en/of zorgscan aanvragen. U krijgt inzicht hoe u energie, en daarmee geld, kunt besparen maar ook op welke wijze u langer comfortabel in uw eigen woning kunt blijven wonen. Door mee te doen aan dit project draagt u, samen met uw gemeente, ook nog een steentje bij aan het terugdringen van de C0²-uitstoot en het verbruik van fossiele brandstoffen.

Bovendien profiteert u van een fantastische service: kleine maatregelen, bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie, spaarlampen of leidingisolatie worden gratis aangebracht door de leden van het e-team (het Dubbel Duurzaam energie(klus)team). Deze kleine goedkope maatregelen, die relatief veel energie en geld besparen en vaak als klusje blijven liggen worden nu voor u aangepakt.

Voor de grote maatregelen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, spouwmuurisolatie of het aanpassen van de badkamer, kunt u door Dubbel Duurzaam ontzorgd worden. De Dubbel Duurzaam-adviseur vraagt voor u offertes aan en begeleidt u bij de uitvoering. Door te kiezen voor het project Dubbel Duurzaam kunt u in aanmerking komen voor een lening met een rente die 3 procent lager is dan de gangbare. Hierdoor betaalt u slechts 0,5 tot 1 procent rente. Inmiddels zijn in de 100 woningen al meer dan 125 energie- en/of zorgscans uitgevoerd.

De tweede informatiebijeenkomst van Dubbel Duurzaam

Na de goede start van het project in Buchten enthousiasmeert Dubbel Duurzaam nu ook de woningeigenaren van Holtum voor deelname aan Dubbel Duurzaam. Ook de overige woningeigenaren in Buchten krijgen nog een keer een kans zich aan te melden voor Dubbel Duurzaam. Het doel is uiteindelijk om alle woningeigenaren van Sittard-Geleen te bereiken.

Dinsdag 14 april 2015 organiseert Dubbel Duurzaam opnieuw een informatiebijeenkomst in Sport- en Recreatiecentrum Het Anker (Ankersweg 52, Buchten) van 19.30 uur tot 21.00 uur. Alle inwoners van Holtum en Buchten zijn van harte welkom en worden door wethouder Ruud Guyt geïnformeerd over dit project. Vrienden, kennissen, familie met een eigen woning die elders in Sittard-Geleen wonen en interesse hebben zijn ook van harte welkom. Met het oog op de organisatie stellen wij het op prijs als u zich van te voren aanmeldt (graag voor 10 april) door een e-mail te sturen naar dubbelduurzaam@nmflimburg.nl.

Voor meer informatie over Dubbel Duurzaam: www.sittard-geleen.nl/dubbelduurzaam. Via deze website kunnen alle woningeigenaren van Sittard-Geleen zich aanmelden voor een energie- en/of zorgscan.

De Natuur en Milieufederatie Limburg is, samen met de Stichting Huiszorg, partner van Sittard-Geleen in dit project.

Informatiebijeenkomst Dubbel Duurzaam 14 april