Kringlogo-prijs 2024: Op zoek naar het beste circulaire burgerinitiatief van Limburg

26 oktober 2023

Kringlogo-prijs 2024: Op zoek naar het beste circulaire burgerinitiatief van Limburg

In Limburg zijn er veel projecten en initiatieven om hergebruik, delen, ruilen en het repareren van spullen te stimuleren. De Limburgse Kringlogo-prijs 2024 is een aanmoedigingsprijs voor de mensen die zich hiervoor inzetten. Nomineer vandaag nog jouw kandidaat voor de titel ‘Beste circulaire burgerinitiatief van Limburg’.

Als Natuur en Milieufederatie Limburg ondersteunen we Limburgers die zich inzetten voor de circulaire economie. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan of campagnes om afval te voorkomen en te recyclen. Maar het gaat ook over projecten die bepaalde producten of diensten met elkaar delen, zoals een deelauto, deelgereedschap of gedeelde wormenhotels.

Een mooi voorbeeld is de Leef en Groei Hoeve in Maasbree, winnaar van de Kringlogo-prijs 2023. Van duurzaam watergebruik tot buurtcompost en eigen voedselvoorziening, op de Leef en Groei Hoeve kom je het allemaal tegen.

De Leef en Groei Hoeve ontving in 2023 de prijs voor ‘Meest circulaire burgerinitiatief van Limburg’.
De Leef en Groei Hoeve ontving in 2023 de prijs voor ‘Beste circulaire burgerinitiatief van Limburg’.

Win de Kringlogo-prijs 2024

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zet de Natuur en Milieufederatie Limburg het leukste, mooiste of innovatiefste circulaire initiatief onder de aanmeldingen extra in de spotlight tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Deze landelijk campagneweek vindt plaats van 11 t/m 16 maart 2024 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week maken we de winnaar bekend en besteden we via onze diverse kanalen aandacht aan het winnende initiatief.

Initiatief opgeven

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, vul dan uiterlijk 18 februari 2024 ons aanmeldformulier in!

UPDATE: Let op! De inschrijvingen voor 2024 zijn gesloten.

Kringlogo

De Kringlogo-prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

 

Wil je reageren? Neem contact op met Willeke

Profiel Willeke Segers

Willeke Segers

Adviseur Energie & Circulariteit

Bereikbaar: Ma t/m do