Stikstofberekenaars Gezocht

26 oktober 2023

Stikstofberekenaars Gezocht

De laatste tijd zien we een sterke toename van het aantal verzoeken om stikstofberekeningen te controleren. We vinden het een positieve ontwikkeling dat steeds meer mensen betrokken raken bij dit cruciale aspect van milieubescherming.

Het controleren van stikstofberekeningen is echter geen kerntaak van NMF Limburg en neemt ontzettend veel tijd in beslag. In plaats van iedere losse casus te behandelen, willen we onze middelen, expertise en tijd inzetten bij casussen waar we denken dat we echt impact kunnen maken en waar onze inspanningen het meest nodig zijn. Om effectiever te kunnen opereren, geloven we dat het noodzakelijk is om selectiever te zijn bij het aannemen van dit soort vragen/opdrachten.

Dit betekent dat we op zoek zijn naar mensen die deskundig zijn in het uitvoeren of controleren van stikstofberekeningen met AERIUS, en bereid zijn om samen met ons te werken. Als je al ervaring hebt op dit gebied, zouden we heel graag met je willen praten over hoe we kunnen samenwerken om de natuur en het milieu te beschermen.

Maar we staan ook open voor degenen die geïnteresseerd zijn om te leren om de stikstofberekeningen bij vergunnings- en bestemmingsplanaanvragen te controleren. In feite overwegen we zelfs om volgend jaar hiervoor een specifieke stikstofcursus te organiseren, waarin we kennis en vaardigheden kunnen delen om zo onze impact te vergroten. Als je geïnteresseerd bent in het bijdragen aan dit belangrijke werk, of iemand kent die dit zou kunnen doen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@nmflimburg.nl

 

Meer info? Neem contact op met Noa

Profiel Noa van Mulken

Noa van Mulken

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do