Webinar over Duurzaam en Circulair Ondernemen in Limburg!

Webinar over Duurzaam en Circulair Ondernemen in Limburg!

 

LET OP: de datum voor het Webinar wordt momenteel verplaatst. Er volgt spoedig een update!

Op ___ tussen 19:00 en 21:00 organiseren we een inspirerende online webinar over duurzaam en circulaire ondernemen in Limburg. Leer van experts en verbind je met duurzame ondernemers. Geef je snel op en ga samen met ons op weg naar een meer duurzame toekomst voor jouw bedrijf en voor Limburg! 

Tijdens deze live webinar neemt onze Adviseur Energie en Circulariteit de deelnemers samen met de Limburgse bedrijven Solarge, Cyclin en Reinasan mee in succesverhalen. Naast mooie inspirerende verhalen en praktische tips vertellen ze ook over de uitdagingen en tegenvallers op de weg naar een duurzame bedrijfsvoering.

Meld je dan nu aan via ons aanmeldformulier > Ben jij (nog) geen ondernemer, maar heb je wel interesse in het onderwerp? Voel je vrij om je dan ook aan te melden.

NMF Limburg
NMF Limburg werkt aan een duurzame toekomst voor Limburg. Het is nu belangrijker dan ooit om ons in te zetten voor natuur en milieu. Limburg is een relatief kleine omgeving waar al veel gebeurt op het gebied van energietransitie en circulariteit. Maar om een blijvende impact te maken is het van belang om alle handen ineen te (blijven) slaan. Alleen door intensief samen te werken kunnen we optimaal vormgeven aan de circulaire samenleving van vandaag en morgen. Willeke Segers (adviseur energie en circulariteit) verbindt in haar werk mensen en organisaties om vruchtbare gesprekken en discussies over dit onderwerp te voeren en zodoende van elkaar te leren. Tijdens dit webinar zal ze als moderator de verbinding met zowel de sprekers, als het online publiek opzoeken en versterken.

Cyclin
In de Cyclinfabriek in Venlo werken ze met veel enthousiasme en plezier aan een van de beste circulaire akoestische isolatiematerialen ter wereld. Het team wordt geleid door Bas Holla (oprichter en innovator) en Mike Wijands (partner en commercie). Beiden delen de ambitie om materiaal te maken om de gebouwen waarin mensen werken, leren en leven gezonder en klimaatvriendelijker te maken, de afvalberg te verkleinen en daar niets aan toe te voegen. In dit webinar vertelt Bas Holla meer over zijn motivatie en de route naar hun gezamenlijke droom: “een wereld zonder afval”. BAS vertelt alle uitdagingen die in het bedrijfsleven overwonnen moeten worden onderweg naar een wereld zonder afval en de nauwelijks verhulde weerstand die ze tegenkomen van de traditionele, gevestigde orde.

‘Het is al lang geen vraag meer of we iets moeten veranderen, maar hoe gaan we dat doen voordat het echt te laat is? (…en het is al kwart over twaalf …)’

Solarge
Solarge (Weert) gelooft in de kracht van de zon voor een leefbare aarde. De zonnepanelen van Solarge worden geproduceerd met een lage CO2-uitstoot en zijn vrij van PFAS. Bovendien zijn ze volledig recyclebaar, zodat we alle grondstoffen opnieuw kunnen gebruiken. Daarmee versnelt Solarge niet alleen de energietransitie, maar maken ze hem ook duurzaam. Chief Technnology Officer en medeoprichter Gerard de Leede vertelt meer over de bijzondere eigenschappen van haar zonnepaneel en de samenwerking met SABIC uit Limburg. Natuurlijk zal daarbij de circulariteit specifiek worden belicht, waar de panelen worden toegepast.

Reinasan
Schoon maken of schoonhouden? Reinasan (Roermond) levert duurzame en milieuvriendelijke oppervlakte bescherming. De producten van Reinasan zorgen ervoor dat oppervlaktes permanent schoon en beschermd blijven door middel van ontwikkelende systemen die gericht zijn op het schoonhouden van diverse materialen, objecten en oppervlakten. De grondlegger van Reinasan, Carl Schoonenberg, vertelt over zijn levenswerk, waarmee hij een groene voetafdruk wil achterlaten.

Doe je mee? Schrijf je dan nu in!