Plan Boom

Plan Boom

De komende vier jaar planten we met het project Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Iedereen kan zelf bijdragen en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken.

Hoe ziet het project eruit?

Wij bieden hulp bij de zoektocht naar locaties, wettelijke kaders en praktische specificaties met betrekking tot inrichting, beheer, boomkeuze en de organisatie van de aanplant. En bij het bereiken en betrekken van inwoners.

We zijn ontzettend blij dat we 10 miljoen bomen in Nederland kunnen gaan planten. Wil je weten waarom we dit project zo belangrijk vinden? Lees dan de column van onze netwerkdirecteur, Annie van de Pas.

Meer informatie over het project?

Download Plan Boom

Wil jij ook meehelpen?

Op de website www.planboom.nl vind je meer informatie. Wil je organisatie met ons samenwerken? Graag horen we je ideeën over hoe je aan ons project bij wilt dragen zodat we samen tenminste 10 miljoen bomen extra in Nederland kunnen planten. Neem hiervoor contact op via info@natuurenmilieufederaties.nl.
PS: de begroting is geoormerkt en rond. We hebben dus ruimte om je initiatief met kennis en kunde te steunen, maar kunnen geen financiële hulp bieden.

Onze partners

De Natuur en Milieufederaties werken in dit project samen met LandschappenNLStichting wAardeDuurzaam Den HaagDe Gezonde StadRotterdams Milieucentrum en LSA bewoners.

Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Heb je vragen over Plan Boom? Grietje helpt je graag!

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do