Andrea Bakker

Over Andrea Bakker

Als adviseur Landbouw & Milieu werk ik samen met onze aangesloten organisaties aan een toekomstbestendig landschap in Limburg waarbij natuur en landbouw in balans zijn. Nog mooier zou zijn als we een perspectief kunnen bieden waarin ze elkaar zelfs versterken.

Nederland (en Limburg) is te klein om elk probleem afzonderlijk aan te pakken. De maatschappelijke opgaven ten aanzien van water, natuur en milieu vragen om een integrale gebiedsgerichte aanpak waarbij er zoveel mogelijk verschillende maatschappelijke functies (en doelen) gelijktijdig vervuld worden. Dit leidt tot een meer veerkrachtig systeem, zowel qua landschap, verdienmodel als maatschappij. Samenwerking met mijn collega’s op het gebied van natuur, energie, circulaire economie en ruimtelijke ordening is hierbij ontzettend belangrijk.

Ik wil graag mooie initiatieven faciliteren, stimuleren en uitdragen hoe het anders kan: meer natuurinclusief, klimaatbestendig, gezond en duurzaam. Tegelijkertijd hebben we als federatie de rol als luis in de pels om te zorgen dat de vaart in de landbouwtransitie blijft. Dit doen we door middel van beleidsbeïnvloeding, gevraagd en ongevraagd advies en proactieve kennisdeling.

Naast mijn werk houd ik me ook graag bezig met natuur en voedsel. Ik vind het heerlijk om in de natuur hard te lopen en maak graag lange wandel- en klimtochten in binnen- en buitenland. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in alternatieve vormen van landbouw zoals permacultuur en voedselbossen en geniet ervan om van al het geplukte verse voedsel een heerlijke maaltijd klaar te maken.

Neem contact op met Andrea

Profiel Andrea Bakker

Andrea Bakker

Adviseur Landbouw & Milieu / Adjunct directeur

Bereikbaar: Ma t/m do