Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Waterwandelingen 

Waterwandelingen in Limburg 

De waterwandelingen worden in opdracht van het Waterschap Limburg georganiseerd. Klik hier voor een overzicht van de plaatsen waar de wandelingen plaatsvinden.

 

Onder begeleiding van een deskundige gids wandel je dwars door natuurgebieden, langs beken en vennen of over de Maaskades. De gids kan je van alles vertellen over het belang van nauwkeurig waterpeilbeheer voor landbouw en natuur, en over de manieren waarop het waterschap verdroging bestrijdt. Maar ook waarom saaie kaarsrechte kanaaltjes worden omgetoverd tot meanderende beken met een hoge ecologische waarde.

 

De wandelingen worden georganiseerd in Geysteren, Neer, Horst, Weert, de Mariapeel, Roermond, Echt, Susteren, Eys, Meerssen, Elsloo, Itteren, Valkenburg, Heerlen en Haanrade. Reserveer een wandeling via onderstaand aanmeldformulier.

 

Doelgroep: scholen (vanaf groep 8), verenigingen en organisaties

Kosten: gratis

Duur: 2,5 uur

 

Let op: Een aantal wandelingen is nu ook als GPS-route te downloaden. Deze wandelingen doe je op eigen gelegenheid - dus zonder gids - en hoef je dus ook niet te reserveren.

Aanmeldformulier waterwandeling 

Je kunt een waterwandeling bij de Natuur en Milieufederatie Limburg reserveren door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen vervolgens contact met je op om de afspraak te bevestigen.

 

Uw aanmelding wordt verzonden.

Uw aanmelding is succesvol verzonden.

Het verzenden van uw aanmelding is mislukt. Neem telefonisch contact met ons op om uw reservering te bespreken.