Circulaire economie

Circulaire economie

In een circulaire economie bestaat er vrijwel geen afval meer. Producten worden na hun levensduur gerepareerd, gedemonteerd of gerecycled tot nieuwe producten. De Natuur en Milieufederatie Limburg stimuleert en faciliteert initiatieven die in onze provincie bijdragen aan een circulaire economie. Het doel is om de menselijke voetafdruk te verkleinen en met onze consumptie en productie binnen het draagvlak van de aarde te blijven.

Op weg naar circulair

Er zijn steeds meer producenten die circulaire producten en diensten aanbieden. Ook het delen van producten vindt steeds meer plaats. Denk bijvoorbeeld aan het delen van een auto, maar ook het delen van ladders en boormachines. Producten die je maar een paar keer per jaar nodig hebt. Ook kringlooplandbouw draagt bij aan een circulaire economie.

Steeds vaker komen circulaire producten en diensten voort uit goede ideeën van groepen buren, vrienden of betrokken burgers. Deze initiatieven ondersteunen wij als Natuur en  Milieufederatie Limburg graag met ons netwerk en onze expertise. Ook als je als individu meer wilt doen op het gebied van  de circulaire economie, kun je bij ons terecht.

Landelijk Servicepunt Circulair

De Natuur en Milieufederaties hebben gezamenlijk het Servicepunt Circulair opgezet. Hierop vind je informatie over wat circulaire economie inhoudt en wat jij er, als inwoner of ondernemer, zelf mee kan doen. Ook vind je hier een verzameling van circulaire producten en diensten die je nu al kunt aanschaffen.

Ben je benieuwd hoe het netwerk van Natuur en Milieufederaties de circulaire economie kan versnellen?

Cover Flyer Circulaire Economie

Download onze flyer

 

Projecten & activiteiten

Heb je een vraag? Willeke helpt je graag verder

Profiel Willeke Segers

Willeke Segers

Adviseur Energie & Circulariteit

Bereikbaar: Ma t/m do