Voorwoord nieuwsbrief mei 2023

Mensenwerk

Ons werk is mensenwerk. Samen met heel veel mensen uit onze achterban spannen wij ons in om impact te hebben. Zodat Limburg natuurrijker, milieuvriendelijker en meer circulair wordt.

31 mei 2023

Hoe we met onze collega’s van alle provinciale federaties gezamenlijk landelijk impact hebben, is te lezen in het Impactrapport 2022. Verder in deze nieuwsbrief een impressie van de dialoog met het jongerenplatform, die zich samen met teamleden hebben verdiept in de landbouwproblematiek. En een brief waarin we samen met de natuurbeherende instanties onze belangrijkste speerpunten voor de komende jaren op papier hebben gezet om die onder de aandacht te brengen van de informateurs, coalitiepartners én de nieuwe statenleden van de provincie Limburg tijdens het coalitieproces. En we zullen ‘aan de bak moeten’ nu de voorbereiding van het Delta Rhine-project actueel wordt. Genoeg werk te doen dus.

Allemaal mensenwerk. Ondanks de dagelijkse hectiek van ons werk, is het belangrijk daarbij stil te staan. Dankbaar te zijn voor al die mensen die zich bezoldigd of onbezoldigd inzetten voor natuur, milieu en landschap. En onze waardering daarvoor te uiten.

Dit geldt zeker voor Bart Cobben en Karin Timmermans. Beiden zijn al jarenlang loyaal en betrokken bij het werk van de NMF Limburg. Karin ruim 22 jaar en Bart maar liefst 35 jaar! Periodes om “U” tegen te zeggen. En ook werk geleverd waar je “U” tegen mag zeggen. Helaas gaan ze ons verlaten. Zowel Bart als Karin hebben aangegeven te willen gaan genieten van hun pensioen. Welverdiend. Hun opvolgers zijn afgelopen maand gestart; Noa en Lonneke. In deze nieuwsbrief stellen ze zich alvast voor.

Bart en Karin krijgen, gezien hun staat van dienst, een bijzondere plek in de volgende nieuwsbrief. Mocht u één van beide nog willen spreken, zien of iets toewensen dan is mijn tip om dat in de komende maand juni te doen. Verras ze maar. Hebben ze verdiend!

Mede namens het team,

Ton Hermanussen

Directeur

 

Je las zojuist het voorwoord dat hoort bij de nieuwsbrief van mei 2023.

Bekijk nieuwsbrief