Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 1 t/m 9 van 961 berichten

18 februari 2020

Donatiecampagne gestart voor toekomstonderzoek Maastricht Aachen Airport

De Alliantie Tegen Uitbreiding van Maastricht Aachen Airport is een donatiecampagne gestart om onderzoek naar de toekomstscenario’s voor de luchthaven te financieren. Onder de titel ‘Willen Weten’ laat de alliantie een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) uitvoeren waarbij vier scenario’s worden doorgerekend, waaronder sluiting van de luchthaven.
Lees meer »

18 februari 2020

Gezocht: Schoolgidsen Nationale Parken Limburg

Woon je in de buurt van Nationaal Park De Groote Peel, De Maasduinen of De Meinweg? En wil jij jouw enthousiasme en liefde voor natuur graag delen met kinderen? Meld je dan aan voor de opleiding tot schoolgids.
Lees meer »

10 februari 2020

Kabinetsplannen: Eerste stap op weg naar meer duurzame landbouw

Het kabinet heeft een eerste stap gezet in de aanpak van de stikstofcrisis, door met maatregelen te komen om de stikstofuitstoot door de landbouw terug te dringen. De vraag is of het voldoende is om de natuur te herstellen en een transitie naar een meer duurzame landbouw mogelijk te maken. Veel is namelijk nog onduidelijk en de provincies moeten nu aan de slag met de gebiedsgerichte aanpak.
Lees meer »

30 januari 2020

Laat Limburgse natuur niet stikken

De natuur in Limburg is er slecht aan toe door de gevolgen van jarenlange te hoge stikstofneerslag in combinatie met verdroging. Zowel in het landelijk gebied als geheel, in het nationaal natuurnetwerk, als binnen Natura 2000-gebieden staat de biodiversiteit onder grote druk. Kwetsbare, zeldzame vegetaties, ecosystemen en daarvan afhankelijke fauna worden ernstig bedreigd.
Lees meer »

06 januari 2020

Win € 25.000 voor jouw biodiversiteitsherstelproject

Boeren en particulieren die samen aan de slag gaan met het versterken van de biodiversiteit in hun eigen regio, dat is het doel van de ‘Samen voor biodiversiteitsprijs’. Heb jij een aansprekend projectidee dat de biodiversiteit in Nederland helpt te herstellen en de lokale verbinding tussen bewoners en boeren versterkt?
Lees meer »

01 januari 2020

De Europese Waterwet blijft!

De waterwet – de zogenaamde Kaderrichtlijn Water – is ‘fit for purpose’. Dit besloot de Europese Commissie na een twee jaar durende evaluatie. Dit is geweldig nieuws! Alle lidstaten committeren zich en koersen hiermee op een goede kwaliteit van het oppervlakte- en grondwater in Europa, uiterlijk in 2027.
Lees meer »

11 december 2019

Benut stikstofcrisis als kans voor natuur en álle Nederlanders

De gezamenlijke natuur- en milieuorganisaties spreken zich vanavond op het Catshuis uit voor de natuur. In een gesprek met premier Mark Rutte en Natuur- en Landbouw minister Carola Schouten roepen zij de regering op om de huidige stikstofcrisis aan te grijpen als een kans voor natuur en álle Nederlanders.
Lees meer »

10 december 2019

De allereerste bomen Plan Boom geplant

Zaterdag 7 december werden met de hulp van ruim vijftig vrijwilligers de eerste tweeduizend van de 10 miljoen bomen van Plan Boom geplant. De aftrap van Plan Boom vond plaats op landgoed Houdringe in gemeente de Bilt.
Lees meer »

09 december 2019

Natuur en Milieufederaties bezorgd over spoedwet stikstof

De Tweede Kamer stemde afgelopen woensdag 4 december in met de Spoedwet Stikstof. De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) begrijpen dat het kabinet op de korte termijn iets wil doen aan de stikstofproblematiek, maar de voorgestelde wet krijgt geen steun vanuit de federaties en andere natuur- en milieuorganisaties.
Lees meer »