Samen voor een mooi en duurzaam Limburg

Nieuws

Bericht 1 t/m 9 van 955 berichten

11 december 2019

Benut stikstofcrisis als kans voor natuur en álle Nederlanders

De gezamenlijke natuur- en milieuorganisaties spreken zich vanavond op het Catshuis uit voor de natuur. In een gesprek met premier Mark Rutte en Natuur- en Landbouw minister Carola Schouten roepen zij de regering op om de huidige stikstofcrisis aan te grijpen als een kans voor natuur en álle Nederlanders.
Lees meer »

10 december 2019

De allereerste bomen Plan Boom geplant

Zaterdag 7 december werden met de hulp van ruim vijftig vrijwilligers de eerste tweeduizend van de 10 miljoen bomen van Plan Boom geplant. De aftrap van Plan Boom vond plaats op landgoed Houdringe in gemeente de Bilt.
Lees meer »

09 december 2019

Natuur en Milieufederaties bezorgd over spoedwet stikstof

De Tweede Kamer stemde afgelopen woensdag 4 december in met de Spoedwet Stikstof. De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) begrijpen dat het kabinet op de korte termijn iets wil doen aan de stikstofproblematiek, maar de voorgestelde wet krijgt geen steun vanuit de federaties en andere natuur- en milieuorganisaties.
Lees meer »

28 november 2019

Stop bomenkap langs provinciale wegen

Bij reconstructie en onderhoud van wegen wordt op steeds meer plaatsen in Limburg overwogen om bomen te kappen. Dit zorgt voor grote maatschappelijke onrust, ook bij onze achterban. Daarom heeft de Natuur en Milieufederatie Limburg samen met Limburgs Landschap een brandbrief gestuurd naar de provincie.
Lees meer »

21 november 2019

Voorstel Landbouw Collectief biedt geen lange termijn oplossing

Het Landbouw Collectief presenteerde op 20 november 2019 hun voorstel voor aanpak van de stikstofcrisis aan het kabinet. De Natuur en Milieufederaties reageren op de plannen van de 13 aangesloten agrarische organisaties.
Lees meer »

13 november 2019

Hans Heijnen ontvangt 'Limburger van Verdienste' onderscheiding

Hans Heijnen uit Swalmen is op woensdag 13 november 2019 benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de provinciale onderscheiding uit handen van Gouverneur Theo Bovens tijdens zijn afscheid als directeur van de Natuur en Milieufederatie Limburg.
Lees meer »

13 november 2019

Gedragscode zon op land krijgt brede steun

Een brede coalitie van natuur- en milieuorganisaties, bedrijven uit de zonne-energiebranche en bewonersorganisaties is het eens geworden over inpassing van zonneparken op land. De betrokken partijen hebben onder meer afgesproken dat natuurgebieden worden ontzien en dat de wensen van omwonenden vanaf het begin worden meegenomen.
Lees meer »

07 november 2019

Word Klimaatbuffer ambassadeur in Limburg

Wil jij zorgen dat de natuur niet verder onder druk komt te staan door klimaatverandering? Ambieer jij een invloedrijke plek bij gesprekken over onze toekomst? Meld je dan aan als vrijwilliger om Klimaatbuffer ambassadeur te worden in jouw eigen provincie.
Lees meer »

06 november 2019

Natuur en Milieufederaties ondertekenen het Klimaatakkoord

Het Algemeen Bestuur van de Natuur en Milieufederaties (NMF’s) heeft tijdens haar kwartaalvergadering ingestemd met het Klimaatakkoord. De Natuur en Milieufederaties willen in de provincies wezenlijke stappen maken in het aanpakken van klimaatverandering.
Lees meer »