De Leef en Groei Hoeve mag zich het beste circulaire burgerinitiatief van Limburg noemen

8 februari 2023

De Leef en Groei Hoeve mag zich het beste circulaire burgerinitiatief van Limburg noemen

De Leef en Groei Hoeve wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Limburg. Deze aanmoedigingsprijs – in het leven geroepen door Natuur en Milieufederatie Limburg – werd op woensdag 8 februari uitgereikt in het kader van de Week van de Circulaire Economie. De Leef en Groei Hoeve wint een cheque van €100,- en mocht een prachtige circulaire bokaal, gemaakt van resthout, in ontvangst nemen.

Uitreiking Kringlogoprijs aan de mensen van De Leef en Groei Hoeve in Maasbree

Er waren in totaal maar liefst 27 nominaties voor de burgerinitiatievenprijs. Stuk voor stuk inspirerende initiatieven! Toch kon er in elke provincie maar één de winnaar zijn. De Leef en Groei Hoeve kwam in Limburg als beste initiatief uit bus. De visie van de Leef en Groei Hoeve vertaalt zich in verschillende initiatieven met impact. Van duurzaam watergebruik tot buurtcompost en eigen voedselvoorziening, tot het organiseren van een alternatief voor de manier waarop het vastgoedeigendom is geregeld. “We zijn onder de indruk van zowel het alternatieve concept als van de enorme verscheidenheid aan impactvolle deelinitiatieven”, aldus de jury. De hele groep mocht de circulaire bokaal namens De Leef en Groei Hoeve in ontvangst nemen.

In de natuur is alles circulair, zij maakt geen afval dat niet hergebruikt wordt.

“In de natuur is alles circulair, zij maakt geen afval dat niet hergebruikt wordt. Dit uitgangspunt is de basis in al onze besluiten en keuzes binnen de Leef en Groei Hoeve, op bouw, voedsel, energie, financieel en sociaal gebied. Wij willen vooral laten zien dat een duurzame, sociale toekomst ook met simpele veranderingen al te behalen is en dat deze wijsheid ook uit de geschiedenis terug te halen is,” aldus de bewoners van de Leef en Groei Hoeve.

KringlogoKringlogo

De mooie wisseltrofee prijkt vanaf nu een jaar lang op de schoorsteenmantel van De Leef en Groei Hoeve. Ook mag De Leef en Groei Hoeve een jaar lang het zogenaamde kringlogo voeren. De Natuur en Milieufederaties lieten dit logo ontwerpen voor de winnende burgerinitiatieven. Met dit logo kunnen zij laten zien dat zij het meest circulaire initiatief zijn van Limburg en anderen inspireren om ook met circulaire economie aan de slag te gaan!

In het zonnetje

De omslag richting een circulaire economie is er een die helaas niet vanzelf gaat. Daar hebben we inwoners voor nodig die het heft in eigen handen nemen. Die niet afwachten, maar de verandering die ze zo graag willen zien zelf bewerkstelligen. Limburg kent gelukkig al heel wat van deze circulaire inwoners, waarvan sommigen zelfs hun eigen burgerinitiatief hebben opgezet. Deze circulaire initiatieven wil de Natuur en Milieufederatie graag extra in het zonnetje zetten in de week van de circulaire economie. De prijs wordt ook in zes andere provincies uitgereikt.

 

Meer info? Neem contact op met Willeke

Profiel Willeke Segers

Willeke Segers

Adviseur Energie & Circulariteit

Bereikbaar: Ma t/m do