Donatiecampagne gestart voor toekomstonderzoek Maastricht Aachen Airport

18 februari 2020

Donatiecampagne gestart voor toekomstonderzoek Maastricht Aachen Airport

De Alliantie Tegen Uitbreiding van Maastricht Aachen Airport is een donatiecampagne gestart om onderzoek naar de toekomstscenario’s voor de luchthaven te financieren. Onder de titel ‘Willen Weten’ laat de alliantie een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) uitvoeren waarbij vier scenario’s worden doorgerekend, waaronder sluiting van de luchthaven.

Daarmee gaat de alliantie een stap verder dan het Limburgs Parlement, dat weliswaar instemde met een MKBA, maar de sluitingsvariant niet wil laten onderzoeken. Ook wil de alliantie de MKBA een stuk sneller laten uitvoeren en niet pas nadat het nieuwe luchthavenbesluit in concept klaar is en de baan is vernieuwd voor 25 miljoen euro. De actiegroep vindt dat aan dit soort beslissingen een gedegen analyse vooraf moet gaan. Nu is er sprake van een omgekeerde situatie.

Voor de uitvoering van de MKBA en de presentatie van de resultaten (middels een symposium) is geld nodig. De alliantie hoopt minimaal 25000 euro via crowdfunding op te halen.

Steun het onderzoek

Maak jij je ook zorgen over de groeiplannen van Maastricht Aachen Airport (73% meer vluchten in 2050)? En vind je het belangrijk dat er snel een onafhankelijk onderzoek plaatsvindt naar nut en noodzaak van de luchthaven? Steun dan de ‘Willen Weten MKBA’ van de alliantie en doneer een bedrag naar keuze. Ga naar de website van de alliantie voor meer informatie en de betaalgegevens.

Tags: