Energie Besparen met Ster voor woningeigenaren in Maastricht start in de wijken Sint Pieter, Villapark en Jekerdal

22 april 2014

Energie Besparen met Ster voor woningeigenaren in Maastricht start in de wijken Sint Pieter, Villapark en Jekerdal

De Klimaatclub Maastricht en de Milieufederatie Limburg, in samenwerking met de gemeente Maastricht en het buurtplatform Sint Pieter, Villapark en Jekerdal, starten dit voorjaar het project Besparen met Ster. Voor dat project organiseren wij op dinsdagavond 29 april 2014 een informatiebijeenkomst in de StayOkay aan de Maasboulevard in Maastricht. Laat u informeren over de mogelijkheden om geld én energie te besparen en bovendien ook nog veel comfortabeler te wonen. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Besparen op energie wil iedereen. Het scheelt vaak behoorlijk in de kosten en is bovendien nog goed voor het milieu. Hebt u zich al eens afgevraagd welke besparingsmogelijkheden voor u haalbaar zijn in huis? Als woningeigenaar van Sint Pieter, Villapark en Jekerdal kunt u een energiescan aanvragen. Met die energiescan ontdekt u hoe uw huis energiezuiniger gemaakt kan worden.

Voor de energiescan van uw huis maakt u een afspraak met een energiecoach die hiervoor speciaal is opgeleid. Die afspraak maakt u via de Milieufederatie Limburg, telefoon 0475-38 64 10. Zij plannen een afspraak met de energiecoach in. De energiecoach komt bij u thuis, maakt de scan en verwerkt het resultaat tot een advies waarin maatregelen staan die genomen kunnen worden om uw huis energiezuiniger te maken. Wilt u offertes voor het uitvoeren van de maatregelen dan verzamelt de energiecoach extra gegevens die, met de opgenomen maten, de basis vormen voor die offertes.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de energiescan zijn 35,-. U kunt uit het advies bij deze scan de maatregelen kiezen die voor u het meeste rendement opleveren. Dat rendement is al snel hoger dan de rente van het geld op uw spaarrekening. Bovendien bent u minder afhankelijk van de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen. Sommige maatregelen zijn klein en goedkoop in aanschaf, andere groter en meer structureel van aard zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van spouwmuren. Op www.ikinvesteerslim.nl vindt u voor de eventuele financiering ook nog een aantrekkelijke energiebespaarlening tegen een rente van 3,4 tot 3,8 %. Bovendien is het verlaagde BTW tarief van 6% voor verbouwingen verlengd tot 1 januari 2015.

Wij werken met geselecteerde bedrijven voor het uitvoeren van die maatregelen. Door het volume van de opdrachten kunnen de werkzaamheden tegen een scherpe prijs worden uitgevoerd. Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een eigen uitvoerder. Na 4 weken evalueren wij of alles naar tevredenheid is uitgevoerd.

Kom naar de informatiebijeenkomst!

Dinsdagavond 29 april 2014 om 19.30 uur vindt de informatiebijeenkomst plaats in de StayOkay aan de Maasboulevard 101 in Maastricht. Tijdens deze bijeenkomsten komt het energieverbruik aan bod; hoe kunt u besparen in en om het huis? U maakt kennis met de energiecoaches én de geselecteerde bedrijven die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Bovendien kunt u vragen stellen over het project ‘Besparen met Ster’ en, het belangrijkste, meteen een energiescan aanvragen.

Mocht u interesse hebben en geen inwoner zijn van de wijken Sint Pieter, Villapark en Jekerdal, neem dan contact op met de Milieufederatie Limburg, 0475-386410.

Energie Besparen met Ster voor woningeigenaren in Maastricht start in de wijken Sint Pieter, Villapark en Jekerdal