Event aardgasvrije dorpen en buurten

21 september 2017

Event aardgasvrije dorpen en buurten

Onderstaand event wordt georganiseerd door onze collega’s in Groningen, Friesland en Drenthe. Daar is dit onderwerp natuurlijk een heel belangrijk item, maar ook in Limburg zijn de eerste stappen genomen naar aardgasvrij wonen. Zo wordt in de gemeente Beesel wordt een gasloze wijk gerealiseerd.

Event aardgasvrije dorpen en buurtenDonderdag 28 september organiseren de Natuur en Milieufederaties van Drenthe, Friesland en Groningen een event over aardgasvrije dorpen en buurten. Locatie is Allardsoog in Bakkeveen.

Steeds meer dorpen, buurten en gemeenten hebben de ambitie aardgasvrij te worden. Maar hoe organiseer je dit, wat betekent het voor de lokale energievraag en infrastructuur, welke alternatieven zijn er en hoe krijg je de bewoner mee? Een complexe uitdaging waar verschillende partijen bij betrokken zijn. Tijdens het event nemen we lokale overheden en energie-initiatieven mee in de opgave waar we gezamenlijk voor staan en gaan we in op de rol van de verschillende stakeholders. Ook andere geĂ¯nteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Voor meer informatie, het programma en aanmelden kunt u klikken op de volgende link: http://nmfgroningen.nl//event-aardgasvrije-dorpen-en-buur/

Event aardgasvrijer dorpen en buurten