Evenement Dag van het Water in Valkenburg

Kom naar evenement
Dag van het Water
op 30 juni
in Valkenburg

24 juni 2024

Evenement ‘Dag van het Water’ op 30 juni in Valkenburg

Op zondag 30 juni vindt in Valkenburg de ‘Dag van het Water‘ plaats, een evenement gewijd aan het aanpakken van wateroverlast en het beter voorbereiden van Limburg op hevige regenbuien. Dit informatieve en inspirerende evenement wordt gehouden van 12:00 tot 17:00 uur in de Polfermolen aan de Plenkertstraat 50.

Klimaatverandering en wateroverlast

Door de klimaatverandering neemt de frequentie en intensiteit van hevige regenbuien toe, wat leidt tot een verhoogd risico op wateroverlast. De overheden in Limburg werken samen aan diverse maatregelen om de impact van wateroverlast te verminderen. Tijdens de Dag van het Water wordt er gedemonstreerd hoe deze maatregelen worden toegepast en wat de resultaten tot nu toe zijn.

Wat je zelf kunt doen

Hoewel wateroverlast nooit volledig te voorkomen is, zijn er veel manieren waarop je als inwoner zelf kunt bijdragen aan de voorbereiding en het beperken van schade. Op deze dag kun je waardevolle tips en informatie krijgen over hoe je je huis en omgeving beter kunt beschermen tegen overstromingen.

Activiteiten voor jong en oud

De Dag van het Water biedt ook tal van leuke en educatieve activiteiten voor de jongere bezoekers. Er zijn spelletjes en interactieve workshops georganiseerd, waardoor kinderen op een speelse manier leren over waterbeheer en milieu.

Kom en doe mee!

Mis deze kans niet om meer te leren over hoe je kunt bijdragen aan een waterveilig Limburg. Kom op zondag 30 juni naar de Polfermolen in Valkenburg en ontdek hoe we samen de strijd tegen wateroverlast aangaan. Voor meer informatie over het programma en de activiteiten kijk op wachtnietopwater.nl

Natuurkracht

Natuurkracht is aanwezig met een stand op de Dag van het Water. Hier kun je terrecht met al je vragen over hoe we samen droge voeten kunnen houden. Aan de hand van de voorbeelden – die ook op de interactieve kaart staan – kan er uitleg gegeven worden over de vele mogelijkheden om met natuurlijke oplossingen het waterbeheer in het landschap te verbeteren en wateroverlast te voorkomen of te beperken.

Dag van het Water

Datum: Zondag 30 juni
Tijd: 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: Polfermolen, Plenkertstraat 50 in Valkenburg

Profiel Ruben Vleeschouwers

Ruben Vleeschouwers

Adviseur Water & Milieu

Bereikbaar: Ma t/m do