Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de Limburgse natuur

14 juni 2021

Fiets je duurzame maaltijd bij elkaar en help zo de Limburgse natuur

De NMF Limburg lanceert een smakelijke fietsroute langs aanbieders van de GoodFoodClub in Zuid-Limburg. Geniet van het glooiende landschap en fiets een gezonde maaltijd bij elkaar door lokaal en duurzaam voedsel te kopen. Met deze campagne willen we Limburgers kennis laten maken met boerenbedrijven, landwinkels en organisaties die zich inzetten voor natuur, milieu en klimaat.

Met de fietsroute ‘Rondje Maastricht – Eckelrade’ van bijna 30 km kom je langs Gedeelde Weelde in Maastricht, Mergellandei in Eckelrade en D’r Moostuin in Berg en terblijt. Een routebeschrijving en een Google Maps kaartje zijn beschikbaar.

Download routebeschrijving

Op bezoek bij D’r Moostuin

De GoodFoodClub ging onlangs op bezoek bij belevingstuin D’r Moostuin in Berg en Terblijt. Mede-oprichter en beheerder Ralph Bruls vertelt in onderstaand filmpje wat deze moestuin zo bijzonder maakt. En NMF Limburg directeur Ton Hermanussen benadrukt het belang van dit soort plekken voor de biodiversiteit.

GoodFoodClub.nu

De fietsroute is onderdeel van de GoodFoodClub.nu, een landelijke campagne van de Natuur en Milieufederaties die bijdraagt aan de transitie van de landbouw in Nederland door het promoten van voedselaanbieders die op een zo natuurlijk mogelijke manier werken. Zo kies je als consument voor lokale producten die bijdragen aan herstel van biodiversiteit en zorg je voor een eerlijke prijs voor boeren en tuinders.

Op de GoodFoodClub staan alle duurzame landwinkels, afhaalpunten en restaurants op een rij. Inmiddels zijn dat 16 aanbieders in Limburg en zo’n 600 in heel Nederland. Dit aantal groeit iedere week.

De lekkerste adressen bij jou in de buurt vind je op www.goodfoodclub.nu/aanbieders.