Doe mee met onze Fotowedstrijd lichtvervuiling

27 april 2023

Doe mee met onze Fotowedstrijd lichtvervuiling

Ook dit jaar organiseren de Natuur en Milieufederaties weer de Nacht van de Nacht, namelijk op 28 oktober. Met dit landelijke evenement vragen we aandacht voor lichtvervuiling. Een urgent onderwerp, want veel wilde dieren en ook mensen kampen met de schadelijke effecten van een gebrek aan duisternis. Daarnaast is het doven van onnodige kunstmatige lichtbronnen een van de makkelijkste manieren om energie te besparen.

Bron: Fotocafé ’t Peelflitske

Fotowedstrijd

Om de bewustwording rondom dit thema te vergroten hebben we een fotowedstrijd in het leven geroepen. Lijkt het je een leuke uitdaging om lichtvervuiling tijdens de nacht vast te leggen, en vind je het belangrijk om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen? Doe dan mee aan deze wedstrijd!

Hoe werkt het?

Stuur je beste foto vóór 1 juli naar w.segers@nmflimburg.nl, waarbij je de plek in Limburg waar de foto genomen is aangeeft, en of je wel of niet met jouw eigen naam vermeld wil worden. Je ingezonden foto kan gebruikt worden voor campagnes rondom de Nacht van de Nacht.

De winnaar wordt in de nieuwsbrief van juni bekendgemaakt en ontvangt een mooi samengesteld pakket met onder andere het boek Het duisternis manifest van Johan Eklöf.