GoodFoodClub zet alle duurzame, lokale streekproducten op de kaart

30 april 2020

GoodFoodClub zet alle duurzame, lokale streekproducten op de kaart

Natuur en Milieufederaties promoten lokale duurzame boeren met nieuwe campagne

Limburgers kiezen steeds vaker voor lokaal, gezond en duurzaam voedsel. Omdat de meeste landwinkels, pluktuinen en voedselbossen op verborgen locaties zitten hebben de Natuur en Milieufederaties (NMFs) de GoodFoodClub.nu gelanceerd: de plek waar je als consument alle duurzame aanbieders bij jou in de buurt kunt vinden.

Support our locals

Op de GoodFoodClub.nu vinden consumenten alle lokale aanbieders bij hen in de buurt. Zoals People’s Farm uit Maasbree en D’r Moostuin uit Berg en Terblijt. “Met de GoodFoodClub maken we alle duurzame lokale aanbieders goed vindbaar. We roepen consumenten op om hen te steunen, #SupportOurLocals en kies vaker voor lokaal, gezonder en duurzamer voedsel, ook na de coronacrisis”, aldus Mattheus Bleijenberg, campagneleider van de GoodFoodClub.nu. Op de site vinden consumenten alle adressen bij hen in de buurt, informatie over activiteiten bij boeren en inhoudelijke info over gezondheid, milieuvoordelen, voedselverspilling en de voordelen voor de natuur.

Er zijn in Nederland honderden boeren, landwinkels, tuinderijen, voedselbossen en adressen waar je de mooiste duurzame lokale groenten, kaas, wijn, noten, vlees en fruit kunt kopen. Vaak weten consumenten hen niet te vinden. De GoodFoodClub wordt het digitale platform waar bewuste consumenten en aanbieders van lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel elkaar vinden. Ook online pakketten en restaurants die werken met lokale producten worden vermeld op het platform. Consumenten die de GoodFoodClub volgen blijven op de hoogte van initiatieven in hun buurt zoals open dagen van boeren en appelplukdagen. De GoodFoodClub is ook te vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Nieuwe aanbieders in Limburg

Meer en meer Limburgse aanbieders zullen de komende tijd op de GoodFoodClub verschijnen. Ook online winkels en restaurants die werken met lokale producten worden vermeld op het platform.

Aanmelden

Duurzame aanbieders in Limburg kunnen zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar Len Dumont via l.dumont@nmflimburg.nl

Kijk op www.goodfoodclub.nu voor alle duurzame aanbieders bij jou in de buurt!