Hans Heijnen ontvangt ‘Limburger van Verdienste’ onderscheiding

13 november 2019

Hans Heijnen ontvangt ‘Limburger van Verdienste’ onderscheiding

Hans Heijnen uit Swalmen is op woensdag 13 november 2019 benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de provinciale onderscheiding uit handen van Gouverneur Theo Bovens tijdens zijn afscheid als directeur van de Natuur en Milieufederatie Limburg.

 

Het gevecht om de ruimte

De onderscheiding is een waardering voor zijn jarenlange inzet voor de Natuur en Milieufederatie Limburg als dé provinciale belangenbehartiger voor natuur, landschap en milieu en de betekenis daarvan voor Limburg. De uitreiking vond plaats tijdens een afscheidssymposium met als onderwerp ‘Het gevecht om de ruimte in Limburg’ in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.

De Gouverneur roemt Heijnen voor zijn rol in de bundeling van de krachten in Limburg om de omslag naar een meer duurzame samenleving te verwezenlijken:
“Hans Heijnen heeft bijgedragen aan de natuur en het landschap, aan een gezond leefmilieu en aan het realiseren van ecologische duurzaamheid in Limburg én in de aangrenzende Euregio. Dit heeft hij gedaan door verbindingen te leggen en voor draagvlak te zorgen tussen milieu, mensen en economie.”

Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten. Eerder ontvingen Gé Reinders, Tom Dumoulin en Rowwen Hèze deze onderscheiding.