Help ons mee lichtvervuiling te bestrijden en win mooie prijzen!

6 februari 2024

Help ons mee lichtvervuiling te bestrijden en win mooie prijzen!

Bron: Fotocafé ’t Peelflitske

 

Wist je dat:

  • veel wilde dieren en ook mensen kampen met de schadelijke effecten van een gebrek aan duisternis;
  • het doven van onnodige kunstmatige lichtbronnen een van de makkelijkste manieren is om energie te besparen.

De Natuur en Milieufederaties vragen elk jaar groots de aandacht voor lichtvervuiling tijdens de Nacht van de Nacht. Dit jaar op zaterdag 26 oktober. Een keer per jaar vragen we bedrijven, gemeentes en inwoners om het licht uit te doen en worden er diverse evenementen georganiseerd om de donkere nacht te vieren.

Maar lichtvervuiling is niet iets wat alleen op 26 oktober aan de hand is. Tijdens deze donkere wintermaanden willen wij dan ook graag jouw hulp inschakelen om lichtvervuiling in Limburg aan het licht te brengen. Met jouw hulp kunnen we niet alleen lichtvervuiling beter in kaart brengen, maar ons ook nog beter inzetten voor de Limburgse natuur door bewustwording rondom dit thema te vergroten en concrete tips met elkaar te delen.

Hoe kun je ons helpen?
Je kunt ons op helpen op een manier die bij jou past en daarmee ook nog leuke prijzen winnen. Dus lees snel verder!

Fotowedstrijd 
Lijkt het je een leuke uitdaging om lichtvervuiling tijdens de nacht vast te leggen, en vind je het belangrijk om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen? Doe dan mee aan onze jaarlijkse fotowedstrijd!

Stuur je beste foto vóór 1 juni naar w.segers@nmflimburg.nl, waarbij je de plek in Limburg waar de foto genomen is aangeeft, en of je wel of niet met jouw eigen naam vermeld wil worden. Je ingezonden foto kan gebruikt worden voor campagnes rondom de Nacht van de Nacht. De winnende foto wordt geselecteerd door nachtfotograaf Maurice Hertog.

De winnaar wordt in onze nieuwsbrief van juni bekendgemaakt en ontvangt een mooi samengesteld pakket met onder andere het boek Het duisternis manifest van Johan Eklöf, wat leuke merchandise en een kleine PDF cursus van Maurice Hertog om met je smartphone en camera nog meer uit je nachtfoto’s te halen!

Deel jouw tip(s) en inspireer anderen!
Ben jij geen fototalent maar wil je toch graag meedoen?
Deel dan met ons wat jij hebt gedaan om lichtvervuiling te verminderen in Limburg en inspireer daarmee anderen om mee te doen. Deel jouw verhaal of jouw tip(s) voor 1 juni met ons via onze social mediakanalen of via w.segers@nmflimburg.nl. Het leukste verhaal of de beste tip ontvangt van ons een mooi samengesteld pakket met onder andere het boek Het duisternis manifest van Johan Eklöf en leuke merchandise van Nacht van de Nacht.

Wil jij meer weten over wat jij kunt doen om lichtvervuiling te verminderen? Kijk eens op de website van Nacht van de Nacht voor leuke tips!