Informatieavond over gevolgen aanleg Delta Rhine Corridor

23 mei 2023

Informatieavond over gevolgen aanleg Delta Rhine Corridor

Een samenwerking van internationale bedrijven wil een aantal buisleidingen naast elkaar ontwikkelen voor het ondergrondse transport van (gevaarlijke) stoffen tussen Rotterdam, Geleen en de Duitse grens. De aanleg van deze Delta Rhine Corridor is ingrijpend voor het landschap en de natuur in Limburg. Op dinsdag 13 juni organiseert NMF Limburg een informatieavond waarop de regiocoördinator het project komt toelichten.

Delta Rhine Corridor

De Delta Rhine Corridor is een verzameling van meerdere ondergrondse buisleidingen tussen de Rotterdamse haven en de Duitse grens, via Moerdijk (Noord-Brabant) en Geleen (Limburg) met een aftakking naar Venlo (Limburg). Het gaat om de aanleg van buisleidingen voor het transport van waterstof, aardgas, CO2, ammoniak, lpg, en propeen. Het kabinet ziet verschillende uitdagingen waarbij het buisleidingentracé een oplossing kan bieden op het gebied van economie, klimaat, leveringszekerheid van energie, energieonafhankelijkheid en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Zie hieronder het kaartje met het indicatieve tracé.

Indicatieve tracé Delta Rhine Corridor
Indicatieve tracé Delta Rhine Corridor

Informatieavond

De aanleg van het buizentracé gaat grote gevolgen hebben voor de Limburgse natuur en het landschap. De plannen voor de Delta Rhine Corridor liggen vanaf 26 mei officieel ter inzage. Daarom organiseert NMF Limburg op dinsdag 13 juni een informatieavond waarop de regiocoördinator van het project de plannen zal toelichten. De informatie die gedeeld wordt op deze avond, kan vervolgens worden gebruikt voor het indienen van een zienswijze. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via onderstaande knop. Aanmelden is verplicht.

Infoavond Delta Rhine Corridor
Tijd: van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie: Roermond (meer info na aanmelding)

Aanmelden infoavond

 

Wil je reageren? Neem contact op met Bart

Profiel Bart Cobben

Bart Cobben

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m vr