Kijken in de keuken van energiecoöperatie deA

30 januari 2014

Kijken in de keuken van energiecoöperatie deA

De teller staat op 22 energie initiatieven in Limburg! Geïnventariseerd door het servicepunt HIER opgewekt samen met de Milieufederatie Limburg. 22 initiatieven met enthousiaste mensen die vaak tegen dezelfde problemen aanlopen of met dezelfde vragen zitten over businessplannen, ledenwerving of professionalisering.

Als servicepunt HIER opgewekt Limburg organiseert de Milieufederatie Limburg thema-avonden voor de energie initiatieven en geïnteresseerden in duurzaamheid. Op die thema-avonden presenteren de sprekers verhalen uit de praktijk. Zodat we kunnen leren van de energie-initiatieven met meer ervaring of van specialisten op het gebied van duurzaamheiditems.

Dinsdagavond 25 februari vindt de eerste thema-avond plaats in Het GroenHuis in Roermond. Michael Boddeke, directeur van de energiecoöperatie deA (www.de-a.nl) uit Apeldoorn gunt ons een kijk in de keuken van zijn energiecoöperatie. De duurzame energiecoöperatie Apeldoorn (deA) voert niet alleen duurzame projecten uit, maar levert ook duurzame energie die in de gemeente Apeldoorn is opgewekt. Inwoners en bedrijven in de gemeente Apeldoorn kunnen lid worden van de coöperatie en/of klant worden van het energiebedrijf. DeA werkt zonder winstoogmerk. De inkomsten worden besteed aan nieuwe lokale duurzame projecten. Tegen welke problemen liep deA aan in hun opstartfase en hebben ze hun ambities moeten aanpassen in de loop van de tijd? Hoe werven ze klanten voor hun energiebedrijf en hoe komen ze aan de lokale duurzame energie? Allemaal vragen waar u antwoord op krijgt op dinsdagavond 25 februari om 19.30 uur in de kantine van Het GroenHuis. De toegang is gratis.Het GroenHuis ligt op enkele minuten loopafstand van het NS-station Roermond (zie de plattegrond). Het GroenHuis is ook te bereiken met eigen vervoer. Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein aan de achterzijde van het gebouw.

De Milieufederatie Limburg is het servicepunt HIER opgewekt Limburg. HIER opgewekt is hét platform voor iedereen die bezig is met lokale duurzame energie opwekking, en iedereen die daar interesse in heeft. Initiatiefnemers, klanten/leden van energieprojecten, maar ook samenwerkingspartners zoals gemeenten, provincies, corporaties, verenigingen van eigenaren, netwerkbeheerders, energiebedrijven, adviesbureaus en serviceverleners. De Natuur en Milieufederaties hebben in elke provincie een Servicepunt opgericht om eerstelijns ondersteuning te bieden aan lokale initiatieven.
Voor meer informatie www.hieropgewekt.nl

Kijken in de keuken van energiecoöperatie deA