Kringlogo-prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief van Limburg

22 december 2022

Kringlogo-prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief van Limburg

Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Limburg. Je wint hiermee een jaar lang gebruik van het ‘Kringlogo’. Van alle opgegeven initiatieven wordt door de jury een winnend initiatief gekozen. De winnaar mag een jaar lang het ‘Kringlogo’ in alle uitingen gebruiken, krijgt provinciale en landelijke publiciteit en een cheque ter waarde van €100,-.

Circulaire projecten die door burgers of bewoners worden opgezet zijn op andere waarden gericht dan geld of kostenbesparing. Het gaat bij dit soort initiatieven vooral om het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen, aan de totstandkoming van een gezamenlijk wormenhotel of aan initiatieven die actief zijn om afval te voorkomen of te recyclen.

Week van de Circulaire Economie

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zet de Natuur en Milieufederatie Limburg het leukste, mooiste of innovatiefste circulaire initiatief onder de aanmeldingen extra in de spotlight tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Deze landelijk campagneweek vindt plaats van 6 t/m 11 februari 2023 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week maken we de winnaar bekend en besteden we via onze diverse kanalen aandacht aan het winnende initiatief.

Initiatief opgeven

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, stuur dan uiterlijk 13 januari 2023 een mailtje naar Willeke Segers via w.segers@nmflimburg.nl. Beantwoord in je mail de volgende vragen:

  • Wat is de naam van het initiatief?
  • Wat is de naam van de contactpersoon?
  • Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
  • Wat maakt deze activiteit(en) zo succesvol?
  • Wanneer is het initiatief gestart?
  • Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
  • Wordt het initiatief geheel door vrijwilligers uitgevoerd?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?

De ‘Kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

 

Wil je reageren? Neem contact op met Willeke

Profiel Willeke Segers

Willeke Segers

Adviseur Energie & Circulariteit

Bereikbaar: Ma t/m do