Lekker wandelen langs het water

7 september 2016

Lekker wandelen langs het water

Een van de doelen van de Natuur en Milieufederatie Limburg is het vergroten van het milieubewustzijn. De NMF Limburg doet dit onder meer door het aanbieden van waterwandelingen in Limburg. De waterwandelingen – onder leiding van ervaren gidsen – worden in opdracht van Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei georganiseerd.

Onder begeleiding van een deskundige gids wandel je dwars door natuurgebieden, langs beken en vennen. De gids vertelt je over waterbeheer en -kwaliteit en het belang daarvan voor mensen, dieren en planten. Na de wandeling weet je waarom saaie kaarsrechte kanaaltjes omgetoverd worden tot meanderende beken en op welke manieren wateroverlast wordt bestreden. Hoe we omgaan met met klimaatverandering en wat we doen om verdroging of vernatting van onze omgeving te voorkomen. Een waterwandeling is het hele jaar door gratis te boeken via de website van de NMF Limburg. Een wandeling duurt circa 2 uur, is 3 tot 5 kilometer lang en is geschikt voor alle leeftijden.

De wandelingen worden georganiseerd in heel Limburg, namelijk in: Geysteren, Neer, Horst, Weert, Mariapeel, Roermond, Echt, Susteren, Eys, Meerssen, Elsloo, Itteren, Valkenburg en Haanrade.

Wandeling aanvragen?

Dat kan op drie manieren. Je kunt een waterwandeling bij de NMF Limburg aanvragen door te bellen met het secretariaat, tel. 0475 – 386410. Mailen kan ook: info@nmflimburg.nl o.v.v. waterwandeling. Vermeld in de e-mail altijd jouw adresgegevens en telefoonnummer, alsmede de gewenste locatie van de wandeling, datum, tijdstip en het aantal deelnemers. Of vul het boekingsformulier in op onze website (menu voorlichting).

lekker wandelen langs het water