Masterclass positiespel: dit is hoe je lokale politiek warm krijgt voor jouw idee

10 september 2021

Masterclass positiespel: dit is hoe je lokale politiek warm krijgt voor jouw idee

De Participatiecoalitie Aardgasvrije Wijken organiseert op 7 oktober een masterclass. Hoe maak je lokale politici warm voor zaken die voor jou als bewoner belangrijk zijn? De masterclass zal gericht zijn op bewonersinitiatieven die werken aan duurzame warmte in hun buurt. Deelname is gratis.

Centraal staat het thema Aardgasvrije Wijken. We gaan in op de rol van de lokale politiek in de warmtetransitie en waarom het voor bewonersinitiatieven cruciaal is om die goed te begrijpen. Ook horen we ervaringen van initiatieven die succesvol de aandacht van de lokale politiek trokken.

De rol van lokale politiek

Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Iedere gemeente zal concreet aan de slag moeten met het nemen van stappen om aardgasvrije wijken te kunnen realiseren. Lokale politici hebben een belangrijke positie in de besluitvorming over hoe er per buurt of wijk wordt overgestapt op duurzame warmte. Wanneer je als bewonersinitiatief serieus genomen wil worden, is het belangrijk om hen aan jouw kant te krijgen. Maar hoe doe je dat?

Gastsprekers

Sprekers die bevestigd hebben dat ze komen zijn Wim Tobé (Duurzame Energiecoöperatie Oisterwijk) en Kirsten Notten (50 Tinten Groener Assendorp, Energie Samen Buurtwarmte). Er volgen nog meer sprekers.

Aanmelden

Wil je meedoen met de masterclass? Meld je dan aan voor de online sessie op donderdag 7 oktober van 20:00-21:30 uur.
Deelname is gratis.

Ja, ik meld me aan