Meer dan 130 energie- en zorgscans aangevraagd in Sittard-Geleen

16 juni 2015

Meer dan 130 energie- en zorgscans aangevraagd in Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen helpt met Dubbel Duurzaam woningeigenaren met het energiezuiniger en levensloopbestendiger maken van hun woning. Op 2 februari 2015 is het project Dubbel Duurzaam van start gegaan met een eerste informatieavond in Buchten. Sindsdien hebben meer dan 130 woningeigenaren al gekozen voor deelname aan dit project.

Voor 25 euro (eerste 500 aanvragers) kun je als woningeigenaar in Sittard-Geleen, een energie- en/of zorgscan aanvragen. Daarna kost een scan 35 euro. Je krijgt inzicht hoe je energie en daarmee geld kunt besparen, maar ook op welke wijze je langer comfortabel in je eigen woning kunt blijven wonen. Door mee te doen aan dit project draag je, samen met jouw gemeente, ook nog een steentje bij aan het terugdringen van de C0²-uitstoot en het verbruik van fossiele brandstoffen.

Bovendien profiteer je van een fantastische service: kleine maatregelen, bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie, spaarlampen of leidingisolatie worden gratis aangebracht door de leden van het e-team (het Dubbel Duurzaam energieklusteam). Deze kleine goedkope maatregelen, die relatief veel energie en geld besparen en vaak als klusje blijven liggen, worden nu voor jou aangepakt.

Voor de grote maatregelen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, spouwmuurisolatie of het aanpassen van de badkamer, kun je door Dubbel Duurzaam ontzorgd worden. De Dubbel Duurzaam-adviseur vraagt voor jou offertes aan en begeleid je bij de uitvoering. Door te kiezen voor het project Dubbel Duurzaam kun je in aanmerking komen voor een lening met een rente die 3 procent lager is dan de gangbare. Hierdoor betaal je slechts 0,5 tot 1 procent rente. Inmiddels zijn in de 130 woningen al meer dan 170 energie- en/of zorgscans uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie over Dubbel Duurzaam op: www.sittard-geleen.nl/dubbelduurzaam. Via deze website kunnen alle woningeigenaren van Sittard-Geleen zich aanmelden voor een energie- en/of zorgscan. Het project loopt tot eind 2015.

Meer dan 130 energie- en zorgscans aangevraagd in Sittard-Geleen