Nacht van de Nacht 2017

20 juli 2017

Nacht van de Nacht

Doet uw bedrijf dit jaar ook mee met de Nacht van de Nacht?

Dit jaar staan de bedrijven centraal in de campagne. We hopen dat zoveel mogelijk bedrijven de lichten doven tijdens de en dat deze bedrijven ook de rest van het jaar duurzaam blijven verlichten.

Daarvoor hebben we voor bedrijven aanbevelingen voor duurzaam verlichten gepubliceerd op onze website www.nachtvandenacht.nl/bedrijven/. U kunt de aanbevelingen vrijblijvend bekijken om te zien of ook uw bedrijf kan besparen op verlichting.

Meld je bedrijf of organisatie nu aanDit jaar valt de Nacht op zaterdag 28 oktober. Onze wens is om samen met de honderden samenwerkingspartners weer zo’n 470 nachtelijke activiteiten te organiseren.

Aanmelden kan heel eenvoudig via de website www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/. We hopen dat dit jaar nog meer reclameverlichting en verlichting van grote gebouwen een nachtje uitgaat. Maar ook kleine bedrijven kunnen verlichting doven van bijvoorbeeld hun etalages en showrooms. Afgelopen jaar deden ook veel bedrijven mee met een activiteit in het donker. Zo doofden meer dan 20 restaurants de lichten en organiseerden ze een romantisch diner bij kaarslicht.

We nemen de lijst met deelnemende bedrijven regelmatig mee in de communicatie rondom de . André Kuipers, Vincent Bijlo, Govert Schilling, Anita Witzier, Marga Hoek en Maurits Groen zijn enkele van de ambassadeurs van de . Ze roepen bedrijven in radio- en tv spots en op social media op om mee te doen met de en de lichten te doven.

Waar is het nog donker?

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar iets lichter. Maar die toename lijkt te stoppen. Rijkswaterstaat dooft en dimt steeds vaker de verlichting langs wegen en veel gemeenten zijn overgestapt op energiezuinige ledverlichting en doven de aanlichting van monumenten vanaf middernacht. Helpt u als bedrijf mee om samen met ons het omslagpunt te bereiken? Met ledlampen en nieuwe technieken kan een bedrijf veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de willen de Natuur- en Milieufederaties ieder jaar aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Meer informatie?

Op onze website www.nachtvandenacht.nl vindt u meer achtergrondinformatie, een overzicht van de evenementen tot nu toe en een pagina waar gemeenten en bedrijven zich kunnen aanmelden.

Nacht van Nacht
foto: J. van de Wielen