Nacht van de Nacht 2023 – Doe je ook het licht uit?

28 september 2023

Nacht van de Nacht 2023 – Doe je ook het licht uit?

Op zaterdagavond 28 oktober gaat op veel plekken in het land het licht weer uit tijdens de Nacht van de Nacht. 

De Nacht van de Nacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober, de nacht waarop de wintertijd ingaat en het een extra uur donker is! Dit jaar is het tijdens de Nacht van de Nacht ook nog eens Volle Maan. Bezoek een van de tientallen activiteiten in Limburg en ervaar hoe belangrijk duisternis is voor mens en natuur! Beleef de nacht tijdens en wandeling in natuurgebieden, parken en steden in Afferden, Beek, de Peel, Maastricht en het Jammerdal, bezoek een vleermuizenkelder in Helden of kom dineren bij kaarslicht in Vijlen.

LET OP: de activiteit in Roermond gaat niet door. Wel kun je je nog aanmelden voor het event in Swalmen >

Bekijk alle activiteiten >

Lichthinder op de kaart

Het hele jaar door kun je lichthinder op de kaart zetten via https://www.nachtvandenacht.nl/lichthinder/. Op deze kaart vind je al vele plekken in Limburg waar lichthinder wordt ervaren. Iedereen kan deze punten aanmelden. Nacht van de Nacht neemt vervolgens contact op met de locatie met het verzoek om er iets aan te doen. Samen kunnen we laten zien dat het kán!

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de negentiende keer georganiseerd.

Nacht van de Nacht - 28 oktober 2023