Natuurfonds continu open voor nieuwe aanvragen

9 januari 2023

Natuurfonds continu open voor nieuwe aanvragen

We willen het allemaal: geen overstromingen meer. En dat kan! Als we samenwerken en de natuur als bondgenoot zien. Het Fonds Natuurkracht ondersteunt graag iedereen die een idee, of zelfs al een plan heeft, dat bijdraagt aan dit doel.  Bij de openstelling van het fonds was bedacht om te werken in drie tranches en een minimum bedrag in te stellen van €20.000. Deze voorwaarden zijn eind december 2022 aangepast.

Vanaf 2023 is het Natuurfonds continu open. Dat geeft de aanvrager meer flexibiliteit. Een aantal keer per jaar worden de ingediende aanvragen beoordeeld. In 2023 zijn er beoordelingsmomenten op 1 april, 1 juli, 1 oktober en vervolgens op 1 januari 2024. Het fonds kent vanaf nu bedragen toe tussen de €10.000 en €100.000 per project. Het Fonds Natuurkracht wil graag samen met de lokale gemeenschap in Zuid-Limburg het verschil maken. Het Fonds staat open voor alle goede plannen waarbij samengewerkt wordt en waarbij de natuur als bondgenoot wordt ingezet om overstromingen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het aanplanten van bomen op de hellingen, het herstel/de aanleg van graften, de aanleg van natuurvriendelijke oevers of het aanleggen van natte natuur en natuurlijke wateropslag.

Vanuit het Fonds wordt aangeboden om te helpen bij het schrijven van een projectvoorstel. Ook is het Fonds benieuwd naar eventuele ideeën voor toekomstige projecten, dus neem vooral contact op als je – nu of later – iets wil met natuurgerichte maatregelen om de hoogwaterveiligheid te verbeteren.  Er is regelmatig een spreekuur voor mensen met vragen of ideeën.

Ga naar www.natuurkracht.org voor meer informatie over het Fonds of doe direct een aanvraag!

Foto: ARK Natuurontwikkeling

 

Wil je reageren? Neem contact op met Ruben

Profiel Ruben Vleeschouwers

Ruben Vleeschouwers

Adviseur Water & Milieu

Bereikbaar: Ma t/m do