Nieuwe energiecoaches voor Wonen Limburg

14 juni 2016

Nieuwe energiecoaches voor Wonen Limburg

De Natuur en Milieufederatie Limburg heeft voor Wonen Limburg een tweede groep van zeven mensen opgeleid tot energiecoach. De energiecoaches gaan de huurders van Wonen Limburg adviseren en ondersteunen bij het verminderen van hun woonlasten, met name de kosten van het elektriciteits- en gasverbruik. Na het behalen van hun diploma gaan de energiecoaches samen met huurders aan de slag.

Wonen Limburg is een vooruitstrevende woningbouwcorporatie op het gebied van energiezuinig bouwen en renoveren. De corporatie brengt dit volop in de praktijk met nieuwbouw- en renovatieprojecten. Naast energiebesparende maatregelen is in sterke mate het gebruikersgedrag bepalend voor het totale energieverbruik van een woning.

Een lager verbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder. Huurders zijn zich vaak niet bewust van het energieverbruik van bijvoorbeeld verlichting, vijver- of aquariumpompen, laadapparatuur van mobiele apparaten, wasmachine of droger en de gevolgen hiervan voor hun energierekening. Voor veel mensen is deze energienota ook vaak moeilijk te begrijpen; de bedragen en begrippen zijn vaak onduidelijk.

De energiecoaches kunnen – middels een huisbezoek – huurders adviseren en ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten. Hierna weten huurders welke energiekosten zij zelf kunnen beïnvloeden en welke mogelijkheden hiervoor zijn. Door deze opgedane kennis zijn huurders na zo’n bezoek zeer gemotiveerd om de energierekening te verlagen. Tevens geven de energiecoaches uitleg over de juiste wijze van ventileren, het gebruik van de thermostaat en eventuele andere installaties. Dit zorgt niet alleen voor een kostenbesparing, maar ook voor een gezonder binnenklimaat.

De energiecoaches zijn allen huurders van Wonen Limburg die door de Natuur en Milieufederatie Limburg in samenwerking met Wonen Limburg zijn opgeleid. Zij hebben een intensieve opleiding van drie dagen gevolgd die ze met een eindtoets hebben afgesloten.

Meer informatie

Wil je meer weten over de energiecoaches bij Wonen Limburg, dan kun je contact opnemen met Eric Peters van Wonen Limburg tel. 088 – 3850152. Voor informatie over het opleiden van energiecoaches kun je contact opnemen met Sandra Penders van de Natuur en Milieufederatie Limburg, tel. 06 – 13965961.

Nieuwe energiecoaches voor Wonen Limburg