NMF Limburg tekent Fossielvrij Verklaring

16 september 2015

NMF Limburg tekent Fossielvrij Verklaring

Op 19 september 2015 kwamen de leden van de bij de NMF Limburg aangesloten organisaties bijeen tijdens de jaarlijkse achterbandag in het GrensPark Kempen~Broek in Weert. Thema van de dag was: het klimaat.

Zo’n 75 mensen bezochten Natuur en MIlieucentrum IJzeren Man en lieten zich onder meer door L1-weerman Léon Rademakers informeren over weer en klimaat(veranderingen). Denis Frissen was namens ARK Natuurontwikkeling aanwezig om te vertellen over het prachtige Grenspark Kempen~Broek en de klimaatbuffers aldaar. Als klap op de vuurpijl ondertekende het bestuur van de NMF Limburg een Fossielvrij Verklaring.

In deze verklaring spreekt de NMF Limburg de intentie uit niet te beleggen en te investeren in fossiele energie en dit standpunt uit te dragen naar achterban en andere relaties. De Provincie Limburg werd door de aanwezigen opgeroepen om hetzelfde te doen. De NMF Limburg is na de gemeente Boxtel de tweede organisatie in Nederland die zich fossielvrij verklaart.

Gedeputeerde Daan Prevoo hield een bezielend betoog over milieu, energie, water en klimaat. De provincie heeft de komende jaren duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als portefeuillehouder wil Prevoo zich hiervoor de komende jaren inzetten.

Na de lunch kon men naar keuze deelnemen aan een wandel- of fietstocht. Ook kon men op eigen gelegenheid het bezoekerscentrum en de daar aanwezige tentoonstellingen bezoeken.

NMF Limburg tekent fossielvrij Verklaring