Oproep: Steun stichting Duurzaam Zevenellen

29 februari 2024

Oproep: Steun stichting Duurzaam Zevenellen

De ontwikkeling van industrieterrein Zevenellen in Midden-Limburg is in volle gang. Meerdere bedrijven hebben intussen kavels aangekocht en zijn procedures omtrent MER en vergunningverlening opgestart.

Zevenellen
Op de locatie van de voormalige Maascentrale (PLEM) wordt bedrijventerrein Zevenellen ontwikkeld.

Een aantal van deze bedrijven zijn mest- en afvalverwerkende bedrijven en stichting Duurzaam Zevenellen heeft grote vraagtekens hierbij als het gaat om de gezondheid van omwonenden en de duurzaamheid van het bedrijventerrein zelf. De gemeente Leudal en ontwikkelingspartners verstrekken geen duidelijkheid en meerdere vragen blijven onbeantwoord.

Alliantie

Om de ontwikkelingen op het terrein op te volgen en belangen van omwonden te vertegenwoordigen heeft stichting Duurzaam Zevenellen daarom een alliantie opgericht. Die bestaat inmiddels al uit 12 partners waaronder de Natuur en Milieufederatie Limburg. Intussen zijn er al een aantal zienswijzen opgesteld en procedures opgestart tegen bedrijven op Zevenellen. Hiervoor is echter vaak een grondige voorbereiding nodig die financiële ondersteuning vraagt.

Crowdfunding

NMF Limburg roept daarom op om de crowdfunding van stichting Duurzaam Zevenellen te ondersteunen. Dit kan via onderstaande link. Op de website vind je meer informatie over wat de stichting momenteel allemaal doet.

Steun Duurzaam Zevenellen

 

Meer info? Neem contact op met Ruben

Profiel Ruben Vleeschouwers

Ruben Vleeschouwers

Adviseur Water & Milieu

Bereikbaar: Ma t/m do