Project RHEDCOOP met Europese steun van start

27 september 2018

Project RHEDCOOP met Europese steun van start

Met goedkeuring van het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland kan het project RHEDCOOP (Renovatie en Hernieuwbare Energiediensten via Coöperaties) van start. Dankzij dit fiat kan het project rekenen op financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

RHEDCOOP verenigt vijftien partners uit Vlaanderen en Nederland waaronder de Natuur en Milieufederatie Limburg als kennispartner. De partners willen door kennis te delen sneller meer woningen en publieke gebouwen energetisch renoveren en voorzien van hernieuwbare energie. Om dat te bereiken ontwikkelt RHEDCOOP een innovatief Energy Services Company (ESCo)-model op maat van de energie(burger)coöperaties in Nederland en Vlaanderen met als doel betrokken doelgroepen praktisch en financieel te ontzorgen. Een ESCo verzorgt voor de klant alle aspecten van verduurzaming van de woning/het gebouw; de klant betaalt de ESCo uit de bereikte besparingen/opwekking van energie.

SELL

Door zijn deelname aan het project kan het Steunpunt Energie Lokaal Limburg (SELL) kennis inbrengen vanuit de energiecoöperaties, zijn eigen kennis verdiepen. Tevens kan het steunpunt kennis delen met energiecoöperaties, Natuur en Milieufederaties en aanverwante partijen zodat deze zich verder kunnen professionaliseren.

Kijk voor meer info op www.grensregio.eu

Project RHEDCOOP met Europese steun van start