Regionale Energiestratie Limburg – Blijf doel voor ogen houden

11 oktober 2018

Regionale Energiestratie Limburg – Blijf doel voor ogen houden

Op 10 juli 2018 presenteerde oud-minister Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad, samen met de vijf voorzitters van de klimaattafels de voorstellen voor hoofdlijnen van het nationale Klimaatakkoord. Tevens bood Nijpels de voorstellen aan minister Wiebes van Economische Zaken aan. Met de hoofdlijnen geven de vijf tafels invulling aan de doelstelling van het kabinet om in 2030 een CO2-reductie van 49 procent te realiseren.

Een van de aanbevelingen uit het akkoord is om zo snel mogelijk tot zogenaamde Regionale Energie Strategieën (RES) te komen. De Natuur en Milieufederatie Limburg ondersteunt van harte het streven van de provincie Limburg om de provincie als een energieregio te zien en daarom te kiezen voor een RES Limburg. Belangrijk is wel dat we in onze zoektocht naar de juiste middelen het doel, namelijk terugdringen van de mondiale CO2-uitstoot, voor ogen blijven houden.

Verder lezen? Dit artikel staat in de herfsteditie van ons tijdschrift Limburgs Milieu maar kan ook online worden gelezen via onderstaande link.

lees hele artikel

Regionale Energiestratie Limburg
3000 Windmolens zijn nodig om industriecomplex Chemelot van energie te voorzien | foto: Koen Brouwer