Vijf finalisten Green Challenge bekend

15 augustus 2016

Vijf finalisten Green Challenge bekend

De vijf finalisten van de Postcode Lottery Green Challenge 2016 zijn bekend! Twee van de finalisten komen uit Nederland. De Nederlandse start-up PHYSEE produceert volledig transparante energieopwekkende ramen. De andere Nederlandse finalist Ioniqa Technologies heeft een methode ontwikkeld om gekleurd plasticafval (van plastic flessen tot tapijttegels) te kunnen recyclen tot nieuw plastic. Dit was nog niet mogelijk en daardoor verdwijnt veel van het gekleurde plastic in verbrandingsovens.

De andere finalisten komen uit Duitsland, Israël en het Verenigd Koninkrijk. Zij staan in de finale met de volgende producten: mos dat de lucht zuivert in steden, een apparaat dat keukenafval omzet in biogas om mee te koken en een technologie dat het mogelijk maakt lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit te leveren aan mensen zonder aansluiting op het landelijke energienet in Afrika en Azië.

Tijdens de finale op 14 september pitchen deze vijf startende groene ondernemers hun ondernemingsplan aan een internationale jury. De jury bepaalt wie er met de hoofdprijs van 500.000 euro en de runner-up prijs van 200.000 euro naar huis gaat.

Meer informatie is te vinden op: www.greenchallenge.info

Vijf finalisten Green challenge bekend